Gazete Vatan Logo

Beyaz Hoca 'Kârhane'den sonra Nazo'nun yıldızı oldu

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Döngel Kârhanesi filminden sonra bu kez reklamda oynadı. Beyaz'ın Aysel Gürelle rol aldığı reklamla Nazlı Gıda'nın ciro hedefi ikiye katlandı

Beyaz Hoca reklam yıldızı oldu, toz içecekten 10 milyon dolar ciro hedefi kondu. Çay toptancılığı ile başladıkları içecek sektöründe 40 metrekarelik bir dükkandan, 6 milyon dolarlık Nazo markasını yaratan Kurt kardeşler, Aysel Gürel ve Zekeriya Beyaz'ın oynadığı yeni reklam filmiyle toz içecek pazarının " tozunu attırmaya" hazırlanıyor. Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Kurt, "Zekeriya Hoca'ya rica ettik, bizi kırmadı. Zaman zaman kamuoyunda konuşmaları yanlış anlaşılsa da söylediklerinin doğruluğuna ve markamıza büyük katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

60 bin dolar aldılar
Reklam filminin 110 bin dolara malolduğunu belirten Kurt, "Oyunculara verilen para bunun yüzde 60'ını tuttu" dedi. Zekeriya Beyaz ile Aysel Gürel'in çok büyük ücret talep etmediğini belirten Kurt, "Orta ölçekli bir firma olduğumuzu ve çok paramız olmadığını söyledik. Onlar da sağolsun bizleri kırmadı" diye konuştu.

İkitelli'de 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulu fabrikada üretim yaptıklarını belirten Kurt, "Yıllık kapasitemiz 600 milyon adet poşet. Bu kapasiteye sahip başka hiçbir firma yok" diye konuştu. Kurt, "Hedefimiz Türkiye nüfusunun yüzde 80'ine ortalama 1.5 paket Nazo satmak. Bu hedefi bu yıl tutturacağız" dedi. Kurt, geçen yıl 6
milyon dolar olan cirolarını bu yıl yeni reklam filmiyle birlikte 10 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Vitamin niyetine
İhracata bu yıl başladıklarını anlatan Ethem Kurt, "İlk girdiğimiz pazar Afganistan oldu. Burada ürünlerimiz vitamin niyetine eczanede satılıyor. Ancak hâlâ istediğimiz performansı yakalayamadık. Çünkü güvenlik problemleri dağıtım konusunda bize büyük sıkıntı yaşatıyor" dedi. 2007 başından itibaren Balkanlar, Rusya ve Orta Asya olmak üzere ihracata ağırlık vereceklerini kaydeden Kurt, "Özellikle gıda da Türk markalarına soru işareti ile yaklaşıyorlar. Bu önyargıyı kırabildiğimiz herhangi bir pazar, yakalayacağımız ihracat rakamından daha önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı