Gazete Vatan Logo
Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin!

Cumhurbaşkanlığı Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin!

Gaziantep'te oynanan 25'inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası final müsabakasında Yakın Doğu Üniversitesi rakibi Fenerbahçe'yi 75-59 mağlup etti.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin!

Karşılaşmanın ilk periyodunda her iki takım da istekli bir oyun ortaya koydu. Yakın Doğu Üniversitesi'nde Vandersloot bulduğu sayılarla takımını öne geçirirken, Fenerbahçe'de Vaughn oyuna denge getirdi. Karşılaşmanın ilk periyotu 13-12 Yakın Doğu Üniversitesi'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

2'nci periyotta Fenerbahçe Birsel ve Pelinin bulduğu sayılarla öne geçti. Yakın Doğu Üniversitesi'nde ise, aradaki farkı kapatarak Mc Bride ve Baharın sayıları ile öne geçti. Devre 39-31 Yakın Doğu Üniversitesi'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın 3'üncü periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi oyunun kontrolünü elinden bırakmayarak aradaki farkı açmaya devam etti. Vandersloot ve Mc Bridenin etkili oyunuyla farkı 18 sayıya kadar çıkaran Yakın Doğu Üniversitesi bu periyotu 59-41 önde tamamladı.

Karşılaşmanın son periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi Mc Bridein ardı ardına bulduğu sayılarla farkı açmaya devam etti. Fenerbahçe'de Pelin ve Birsel farkı kapatmaya çalışsa da karşılaşma 75-59 Yakın Doğu Üniversitesi'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

Yakın Doğu Üniversitesi kupasını aldı

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından düzenlenen ödül töreninde, Yakın Doğu Üniversitesi oyuncularına kupayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, madalyaları ise Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi.
Geçen sezon FIBA Avrupa Kupası, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Yakın Doğu Üniversitesi, tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.
Törende büyük sevinç yaşayan Yakın Doğu Üniversitesi'nin teknik heyet ve oyuncuları, kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fenerbahçeli oyuncuların madalyalarını ise Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TBF 1. Başkan Vekili Özden Pelister ile AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan verdi.
Maçın en değerli oyuncusu ise basın mensuplarının oylarıyla Yakın Doğu Üniversitesi'nden Kayla McBride oldu. Attığı 21 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olan McBride, ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün'ün elinden aldı.

Haberin Devamı