Gazete Vatan Logo

15 milyon kişi yollarda

Ulaştırma Bakanı Arslan, bayramda 15 milyon kişinin yollarda olacağını havada da yoğun trafiğin yaşanacağını söyledi. Atatürk Havalimanı’ndan 1 günde 1.519 uçak inip kalkacak, rekor kırılacak

15 milyon kişi yollarda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı nedeniyle 15 milyona yakın vatandaşın yollarda olacağını belirterek, “Vatandaşlarımız bayramda sevdiklerine daha rahat kavuşabilsin diye yoğunluğa karşı önlemlerimizi aldık. Bayram tatili süresince de Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) bağlı otoyol ve köprülerimizden geçişleri ücretsiz hale getirdik” açıklamasını yaptı. Bakan Arslan ücretsiz ‘Alo 159’ hattından yol durumlarına ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

Havada rekor gelecek

Arslan, havalimanlarında da yoğun bir trafik beklendiğini dile getirerek, bugünden başlayarak 2 Temmuz’a kadar 7 büyük havalimanından 37 bin 600 uçağın iniş-kalkış yapmasının beklendiğini söyledi.

En yoğun uçak ve yolcu trafiğinin gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı’ndan sadece bugün 1.511 uçağın iniş ve kalkışının beklendiğine dikkati çeken Arslan, “Yoğunluğun artacağı 2 Temmuz’da 1.519 uçağın iniş kalkış yapması planlanıyor. Ayrıca havayolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda ilave uçak seferleri için gerekli önlemleri aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ek YHT seferleri kondu

Bakan Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan yolcu taleplerinin karşılanabilmesi için Yüksek Hızlı Tren (YHT) sefer sayısının da artırılacağını vurgulayarak, 27 Haziran’a kadar Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara hatlarında karşılıklı sefer ilave edileceğini söyledi. Konyalılar’a da müjde veren Ahmet Arslan, şu bilgileri verdi: “Artan yolcu talebini karşılamak üzere Konya-İstanbul hattında günde 4 olan YHT sefer sayısını 6’ya çıkarıyoruz. Böylece daha önce sabah ve akşam saatlerinde hareket eden YHT’ler, sabah, öğlen ve akşam seferleriyle daha rahat bir seyahat imkanı sunacak.

Konya-İstanbul hattında YHT seferlerinin sayısı bayramdan sonra da 6 olacak ve Konyalı vatandaşlarımız daha rahat edecek.”