Gazete Vatan Logo

‘Her santimini yürüyeceğim’

CHP lideri Kılıçdaroğlu yürüyüşünün 11’inci gününde, “Üçte birini geldik. Üçte ikisi duruyor. Yolumuza devam edeceğiz. Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok” dedi

‘Her santimini yürüyeceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluAdalet Yürüyüşü’nün 11’inci gününde geceyi geçirdiği Bolu’nun Karacaağaç Köyü’ndeki camide dün sabah bayram namazı kıldı, cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma sonunda dua edilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, aynı mahallede bulunan Ayhan Kara’ya ait evin bahçesinde sabah kahvaltısı yaptı.

Geçmiş olsun mesajı

Daha sonra kamp alanına geçen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rahatsızlık geçirdiğini öğrendiğini ifade ederek, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sayın genel başkanı bir rahatsızlık geçirmiş. Bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isetrim” dedi. ‘Adalet Yürüyüşü’nü bayram süresince sürdüreceklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Adaletin ne kadar önemli olduğunu aslında bayramlar da gösteriyor. Çünkü adaletin özünde birlikte yaşama var. Sevgi var, saygı var, hoşgörü var, adaletli davranma var. Haksız yere hapishanede kalan pek çok kişi var, insan var. Biz yürüyüşümüzü kararlılıkla, sevgiyle, hoşgörüyle bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz. İranlı bir düşünür Saadi, ‘Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez’ diyor. Gerçekten de öyledir.

Haberin Devamı

‘Arabaya binme yok’

Üçte birini geldik. Üçte ikisi duruyor. Yolumuza devam edeceğiz. Şöyle bir düşünce var; gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu, yoksa arada bir otobüse binip yola devam edip sonra tekrar mı yürüyor? Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitirceğim. Arabaya binmek yok. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman aslında hedeflediğiniz ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden, hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler.

‘Kilo vermişimdir’

“Kilo kaybettiniz mi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Yanımda terazi olmadığı için bilmiyorum. Ama büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir. Ama öyle çok bariz bir kilo değil. Onu hissetmiyorum. Belki vücut biraz toparlandı. Yürüyüş güzel bir şey. Zaman zaman kaslarda hafif aksamalar oluyor. Sağolsun hocalarımız ona müdahale ediyorlar gereğini yapıyorlar. Beslenme konusunda da hekim arkadaşlarımızın önerilerini dikkate alıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Açlık grevini bitirin çağrısı

Kılıçdaroğlu, cezaevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya açlık grevine son vermeleri çağrısı yaparak, “Buradan o iki değerli arkadaşa seslenmek isterim. Lütfen açlık grevini bırakın. Hayatınıza kıymayın” dedi.

Şehit ailelerini ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevliyken şehit olan polis memuru Ozan Özen’in Bolu’da yaşayan ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu daha sonra da, 1984 yılında Güneydoğu’da PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan jandarma er İsmail Şeremet’in Çaydurt Mahallesi’ndeki ailesini de ziyaret etti, şehidin babası Mehmet Şeremet’in bayramını kutladı.

İstanbul’da karşılayacak

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını Antalya’nın tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camisi’nde kıldıktan sonra soruları yanıtladı. Adalet Yürüyüşü için, “Çok başarılı bir yürüyüş gerçekleşiyor” diyen Baykal, şöyle devam etti: Arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah hedefe ulaştıkları zaman, ben de Avrupa Konseyi Toplantısı’ndan dönmüş olacağım, kendilerini, bu yürüyüşü İstanbul’da selamlayacağım, karşılayacağım başarılı bir şekilde bunu gerçekleştiren arkadaşlarımı kutlama fırsatını elde edeceğim.

Haberin Devamı