Gazete Vatan Logo

Zam oranları ile ilgili son dakika gelişmesi! Emekli, memur...

Milyonlar bekliyordu. Ve belli oluyor. Zam oranları ile ilgili son dakika gelişmesi! Enflasyon rakamları açıklandı. Emekli, memur ve işçiler için zam oranları belli oluyor. Memur emekli herkes enflasyon rakamlarının açıklanasını bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını duyurdu. Temmuzda enflasyon 18.95 olarak gerçekleşti. Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Zam oranları ile ilgili son dakika gelişmesi! Emekli, memur...

Milyonları ilgilendiriyor. Zam geliyor. Emekli, memur, işçi çok sayıda kişinin maaşı değişiyor. Memur ve memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeye göre 2 yılda bir, son 6 aylık enflasyon rakamları üzerinden belirleniyor. Memur ve memur emeklisi temmuz ayı zammını beklerken TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla son 6 aylık enflasyon hesabı yapılamaya başlandı. Peki, 2021 Temmuz memur zammı belli oldu mu? Temmuz zammı ne kadar olacak?

Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2021 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,15 artış gerçekleşti.
MEMUR ENFLASYON FARKI KAÇ OLDU?
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Temmuz 2021 enflasyon oranı yüzde 18,95 oldu. Bu durumda memurlar temmuz için maaşlarına yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak.