Gazete Vatan Logo

Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Tarih belli oldu

Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Açıklama geldi. Yüz yüze eğitime ara verildi. 17 Mayıs tarihine kadar yüz yüze eğitim ve sınavlar yapılmayacak. YÖK duyurdu. Üniversitelerde yüz yüze eğitime 17 Mayıs tarihine kadar ara verildi.

Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Tarih belli oldu

Tam kapanma kararı ile birlikte yüz yüze eğitime de ara verildi. İlkokul, ortaokul ve liselerden sonra şimdi de üniversitelerde yüz yüze ğitim ve sınavlara ara verilerek uzaktan eğitim sürecine geçildi.

YÖK tarafından açıklama yapıldı. Üniversitelerde 17 Mayıs tarihine kadar yüz yüze eğitim yapılmayacak. Sınavlar ise uzaktan yapılacak.

YÖK tarafından tüm üniversiteye gönderilen metinde şöyle denildi;

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 26 Nisan 2021 tarihinde yapılan toplantısında salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 17:00 den 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar bütün yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimlere ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesi, yüz yüze yapılması planlanan sınavların 17 Mayıs sonrasına ertelenmesi veya çevrimiçi yapılması, bu süre zarfında özellikle uygulamalı eğitim faaliyetleri ile ilgili oluşabilecek eksikliklerin yükseköğretim kurumlarımızın imkanları doğrultusunda gerekirse hafta sonları da değerlendirilerek bilahare telafi edilmesi hususunda gerekli titizliğin gösterilmesi rica olunur."

Haberin Devamı