Gazete Vatan Logo

YÖKDİL başvuruları sona eriyor! ÖSYM'den adaylara uyarı!

ÖSYM, 2021 YÖKDİL/2 için son gün uyarısı yaptı. Adaylar YÖKDİL 2 sınav başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, YÖKDİL ne zaman? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YÖKDİL başvurusu ile ilgili detaylar...

YÖKDİL başvuruları sona eriyor! ÖSYM'den adaylara uyarı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) YÖKDİL sınavına başvuru yapacak adaylara uyarı! Bugün sona eriyor. YÖKDİL başvurusu için adaylar bugün saat: 23.59'da kadar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, YÖKDİL ne zaman? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YÖKDİL başvurusu ile ilgili detaylar...

ÖSYM duyurdu! Yapılan açıklamada YÖKDİL-2 başvuruları için son tarihin bugün olduğu hatırlatıldı. Adaylar sınav başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tamamlayabilecek.

ÖSYM, "2021 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2021-YÖKDİL/2) için 12 Temmuz (bugün) son başvuru günüdür. Bireysel başvuru bugün saat 23.59'da sonra erecektir." açıklamasını yayınladı.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.
Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.
YÖKDİL başvuru ücreti için adayların 145 lira bankaya yatırması gerekiyor.
YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?
Başvuru ücretleri ÖSYM tarafından belirlenen bankaların ATM'leri ve internet siteleri üzerinden yatırılabilecek. YÖKDİL sınav ücretinin nereye ve nasıl yatırılacağı 2021 YÖKDİL sınav kılavuzunda şu şekilde anlatılmıştır:
Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C.Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.
Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı