Gazete Vatan Logo

‘Kadına şiddeti engelleyemiyoruz’

Aile Bakanı Ayşenur İslam kadına şiddeti önlemek için zihniyet değişikliği gerektiğini, yasaların bunu engellemekte yetersiz kaldığını söyledi. İslam, “Bilinç gerekiyor” dedi.

AİLE Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddetin tek başına yasal düzenlemelerle engellenemediğini ifade ederek, “Bilinç oluşturma, farkındalık ve zihniyet değişimi çalışmasını çok boyutlu olarak uygulamayı arzu ediyoruz” dedi.

Edirne’ye giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sadece yasal düzenlemelerle kadına yönelik şiddetin önüne geçilemediğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nde de her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığı örneğini veren Bakan İslam, “Kadına yönelik çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Olayı sadece kadına yönelik şiddet olarak da ele almıyoruz. Bunu toplumsal şiddet, aile içi şiddet ve onun çok önemli bir kolu olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddeti bir bütünsel açıdan değerlendiriyoruz. Dünyanın başka pek çok yerinde olmayan yasal manada tedbirlerimiz var. Başlı başına bir yasamız var. Bu tür şiddetleri önleyebilmek için. Ama hepimiz biliyoruz, bu tür toplumsal olaylar, tek başına yasal düzenlemelerle ne yazık ki engellenemezler, yasalar çok önemlidir, caydırıcı önemi ve gücü vardır.

Zihniyeti değiştirmeliyiz

Onun dışında da olaylar gerçekleştikten sonra cezai yönü vardır. Ama tek başına toplumsal olayları şiddeti engellemeyi tüm dünya da bizde de engelleyemiyoruz. Amerika’da ve Avrupa Birliği devletlerinde de aile içi şiddetle alakalı çok ciddi sorunlar var. Benim hatırladığım Amerika Birleşik Devletleri’nde de 3 kadından biri şiddete maruz kaldığı şeklinde. Biz de benzer kültürleri yaşayan topluluklar olarak, ne yazık ki aynı yollardan geçiyoruz. Başladığımız ve bundan sonra uygulayacağımız bir toplumsal bilinç oluşturma, çalışması var. Bunun için bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı