Gazete Vatan Logo

Ücreti ödenmeyen işçi ne kadar faiz isteyebilir?

Ücretini yatırılması gereken zamanda alamayan çalışanlar, kayıp günleri için zarara uğramamak adına faiz talep edebilirler mi öğrenmek istiyor. Peki ücreti vaktinde yatırılmayan işçi geçen günler için ne kadar faiz isteyebilir? İşte detaylar…

Ücreti ödenmeyen işçi ne kadar faiz isteyebilir?

Maaşını ödenmesi gereken zamanda alamayan çalışanlar, bu durumdan kaynaklanan kayıplarını telafi edebilmek için faiz isteyip isteyemeyeceklerini merak ediyor. Peki ücreti vaktinde yatırılmayan işçi geçen günler için faiz isteyebilir mi, alabileceği faiz oranı ne kadardır?

ÜCRETİ ÖDENMEYEN İŞÇİ NE KADAR FAİZ İSTEYEBİLİR?

Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

ÜCRET GECİKİNCE İŞÇİ FAİZ İSTEYEBİLİR Mİ?

Ücreti geciken işçi faiz isteyebilir. Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez.