Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Tüm kupalara talibiz'

'Tüm kupalara talibiz'

Anadolu Efes’te Birkan Batuk ve Alex Tyus yeni sezon öncesi VATAN’A iddialı konuştu:

'Tüm kupalara talibiz'

Batuk: “Hedefimiz Türkiye’deki 3 kupa ve Euroleague’de final four’a katılabilmek, ardından da final oynayıp şampiyonluğa uzanmak.”

Tyus: “İlk önce Cuhmurbaşkanlığı Kupası’nda zafere ulaşmak istiyoruz. Ardından da tek tek bütün kulvarlarda amacımıza ulaşmak için her şeyi yapacağız.”

ANADOLU Efes’in milli oyuncusu Birkan Batuk ve Maccabi Electra’dan yeni transferi Alex Tyus yeni sezon öncesi umut dolu mesjalar verdi. VATAN’a konuşan ikili şunları söyledi:
BİRKAN BATUK: “Yeni bir takımız. Yeni oyuncular geldi. Hepsi çok tecrübeli. Bu sene iyi bir kimya oluşturacağımızı düşünüyorum. Milli takımdan gelen oyuncularla tam takım olarak çalışmaya başlayabildik. İlk önce Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla sezona başlamak istiyoruz. Onun dışında tabii ki geçen seneye göre hedeflerimiz daha da yükseldi. Hedefimiz Türkiye’deki 3 kupa artı Euroleague’de final four’a katılabilmek. Ardından da orda final oynayıp şampiyonluğa uzanmak. Ben her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Tüm takım da buna inanmış durumda. Bütün bunların sohbetini sık sık yapıyoruz. Öncelikle tüm dileğim tüm takımların sezonu sakatlık yaşamadan geçirmesi. İnşallah isteklerimiz ve arzularımız çok da çalışarak bizi başarıya ulaştırır.
TYUS: “ANADOLU Efes bilindiği gibi çok güçlü bir Euroleague takımı. Farklı bir ülkenin farklı bir basketbol kültüründe oynamak istiyodum ve bu da benim için güzel bir fırsat oldu. Üst düzey takımlara karşı oynayacağım. Aynı zamanda Türkiye Ligi’nin çok kaliteli ve çok yarışmacı bir lig olduğunu biliyorum. Bu sezon hem Avrupa’da hem de kendi ligimizde oldukça heyecanlı bir sezon geçireceğiz.
AMACIMIZ yarıştığımız her kulvarda şampiyon olmak. Tüm kupaları kazanmak istiyoruz. İlk hedefimiz Cuhmurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmak. Ardından adım adım düşünmek istiyoruz. Tek tek bütün hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.”
Tyus: Çok kaliteli oyunculara sahibiz
“ÇOK sayıda kaliteli oyuncuya sahibiz, takımdaki genç oyuncular da oldukça yetenekli. Koçumuz bizimle idmanlarda çok iyi ilgileniyor. Bizimle en ufak detaylarda bile ilgileniyor. Oldukça yoğun çalışıyoruz. İlk izlenimlerim bu yönde.”
‘Hiçbir kulvarda Kolay maç yok’
ALEX Tyus: “Büyükçekmece’den Erwin Walker’la aynı kolejden mezunuz ve iyi de bir arkadaşım. Ama tabii ki daha önce karşılıklı oynadığım selamlaştığım başka oyuncular da var. Bu sezon Türkiye Ligi çok zor olacak, hiçbir kulvarda kolay maç yok. Her maçı tek tek düşünüp kazanmak istiyoruz. G.Saray’a karşı oynadığımız hazırlık maçını kazandık ama bu o kadar önemli değil.
F.Bahçe’nin de çok güçlü bir kadrosu var. Geçen yıl zaten Euroleague’de final-four oynadılar. Zor bir yarış olacak ama şuna inanıyorum; kazanmak için yeterli potansiyelimiz var. Sadece bu şekilde çok çalışmaya devam etmeliyiz.”
Batuk: Kendimi iyi hissediyorum
“GEÇEN sene talihsiz bir sakatlık yaşadım şimdi kendimi iyi hissediyorum. Sakatlıktan dönünce ortaya güzel performans koyduğumu düşünüyorum. Artık sakatlığın izlerini tamamen attım ve artık bu sezon benim için yeni bir başlangıç gibi olacak. İnşallah bu sezon daha da üstüne koyarak kendi kişisel kariyerim adına iyi bir sezon geçiririm. Hedeflerimden bir tanesi bu.”
‘Lig oldukça kaliteli’
BİRKAN Batuk: “Ligimiz oldukça kaliteli. Geçen yıl da çok zor bir lig vardı. Pınar Karşıyaka gerçekten hak ederek şampiyon oldu. Biz de hak ederek finale geldik fakat biz istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu sene ligin daha zor olacağına inanıyorum. Biz yine elimizden geleni yapıp finale kalmak istiyoruz. İnşallah sonunda da şampiyon oluruz ama oraya daha çok var yavaş yavaş önce Euroleague maçlarımıza bakalım ondan sonra inşallah oraya gelince tekrardan konuşuruz.”
Saric: Kadromuz geçen yıldan iyi
ANADOLU Efes’in forvet oyuncusu Dario Saric şunları söyledi: “Geçen yıldan daha başarılı bir sezon bizi bekliyor ve bence bu yılki kadromuz daha iyi. Geçen yıla göre daha atletik bir takıma sahibiz. Genç bir ekip ile tecrübeli bir ekibin karışımı olarak bu sene lige başlayacağız. Geçen sene tecrübe eksikliği yaşadık ama bu sene bunu yaşayacağımızı sanmıyorum.”
Cedi: Euroleague’de final-four istiyoruz
ANADOLU Efes’in milli oyuncusu Cedi Osman bu sezon hedeflerinin çok yüksek olduğunu ve amaçlarının 4’te 4 yapmak olduğunu söyledi. 20 yaşındaki yıldız, “Sezonu konuşmak için daha çok erken ama hedefimiz 4’te 4 yapmak. Türkiye Ligi’ndeki 3 kupayı da kazanıp Euroleauge’de de final-four oynamak istiyoruz. Bunları yaptığımız takdirde kendimizi başarılı göreceğiz” dedi.
IvkovIc: Şampiyonluk için savaşacağız
ANADOLU Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, yeni sezon hazırlıklarını eksiksiz yaptıklarını söyledi. 71 yaşındaki Sırp koç, “Türkiye ligi, Avrupa’nın belki de en zorlu ligi. Bu sene ligde şampiyon olmak için savaşacağız. Bu sene, geçen yıla nazaran özellikle genç oyuncuların omuzlarında çok daha fazla yük olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı