Gazete Vatan Logo
Futbol Formula’da bir umut daha!

Formula’da bir umut daha!

Türkiye Grand Prix’sinin yeniden takvime konulması için umut doğdu...

Formula’da bir umut daha!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün GSG Müdürü Yunus Akgül ve TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile bir araya geldi.

FORMULA 1’de 2012 listesinden çıkarılan Türkiye Grand Prix’sinin yeniden takvime konulması için umut doğdu. Hatırlanacağı üzere F1’in patronu Bernie Ecclestone, yarışın yapılabilmesi için 26 milyon dolar talep etmişti. Türk yetkililer ise bu isteğe 13.5 milyon doların yanı sıra 100 bin seyirci garantisi ve sponsor-reklam gelirleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon dolarlık bir taahhütte bulunmuştu. Ancak Ecclestone teklifi beğenmemiş ve 2012 takviminde Türkiye yer almamıştı.

BU gelişmeler üzerine önümüzdeki yıl yarışın Türkiye’de yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç devreye girdi. Kılıç, F1’in patronu ile bir araya gelip orta bulmaya çalışacak. Aldığımız duyumlara göre Türkiye GP’sinin devam etmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

DÜN konuyla ilgili GSG Müdürü Yunus Akgül ve TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile bir görüşme yapan Kılıç, toplantı sonrası “Bu organizasyona Türkiye’de devam etme irademizi sağlam bir şekilde ortaya koyacağız” açıklamasını yaparak kararlı tutumunu gösterdi.

Alves de denize donla giriyor!



BARCELONA, ABD kampına devam ederken tatilden kalma fotoğraflar internette dolaşıyor. Son olarak Katalan ekibinin Brezilyalı yıldızı Daniel Alves’in ortaya çıkan görüntüleri İspanyollar’ın dalga konusu oldu... Beyaz mayosuyla objektiflere takılan Alves, Bebek’te denize giriyormuş gibi bir hava estirdi.

Haberin Devamı