Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Bu gurur F.Bahçe'nin

Bu gurur F.Bahçe'nin

Erkeklerden sonra bayan takımı da şampiyonluğa ulaşan Kanarya, aynı yılda bu başarıyı elde eden ilk spor kulübü oldu.

Bu gurur F.Bahçe'nin

Sarı-lacivertliler, Kupa Voley final mücadelesinde VakıfBank’ın karşısına çıktı. Kanarya 25-22, 25-15 ve 25-19’luk set skorlarıyla zafere ulaştı.

BAYANLAR Kupa Voley finalinde VakıfBank’ı 3-0 (25-22, 25-15, 25-19) mağlup eden F.Bahçe şampiyon oldu. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleye iyi başlayan ve ilk teknik molaya 8-7, ikincisine ise 16-13 önde giren sarı-lacivertliler oldu. Ancak Zhu önderliğinde 8-2 seri bularak geri dönen sarı siyahlılar 21-18’le büyük avantaj yakaladı. Gergin geçen oyunun son bölümüne VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti itirazlarıyla damga vurdu ve oyunun kopma anı da bu oldu.
OYUNCULARININ üstüne gereksiz bir stres yükleyen İtalyan antrenör sahada da aradığı 6’yı bir türlü bulamadı. Buna karşın sadece 11 kişilik kadroyla turnuvada yer alan F.Bahçe’nin başantrenörü Marcello Abbondanza bu dar rotasyondaki oyunculardan maksimum verim aldı.
SARI-lacivertliler bu kulvarda 3. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kanarya için ayrıca bu kupanın farklı bir önemi daha vardı. Geçen hafta Balıkesir’de erkeklerde zafere ulaşan F.Bahçe böylelikle bu organizasyonda hem erkeklerde hem de bayanlarda aynı yıl şampiyon olan ilk takım olarak da tarihe geçti.

Haberin Devamı