Gazete Vatan Logo

Karpuz Kaç Kalori? Karpuz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Kilo vermek isteyen ve diyet yapmak isteyen kişiler için doğru bir tercihtir. Bunaltıcı sıcak havalarda çözüm sunan karpuz ferahlatıcı ve serinletici özelliğiyle kilo vermenize olanak sağlar.

Karpuz Kaç Kalori? Karpuz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Karpuz Kaç Kalori?

Karpuz A ve C vitamini deposudur. İçerisinde zengin mineraller bulunduran faydalı bir meyvedir. Gün içerisinde taze dilimlenmiş olan karpuz enerjik hissetmenizi sağlar ve cildin nem dengesini korur. Karpuz tüketilen miktara göre değişiklik gösterir.

İçeriğinde yüksek miktarda şeker bulundurduğu için fazla tüketilmesi önerilmez. Düzenli aralıklar ile beraber az miktarda tüketilmelidir. 150 gramında 10 gram şeker bulundurur. Bir kasede 150 gram karpuz bulunduğu varsayılırsa içinde 10 gram şeker bulundurur. Günlük tüketilen karpuzda kaç kalori olduğu ise aşağıdaki gibidir:

- 1 porsiyon karpuz 45 kalori içerir.

- 1 ince dilimlenmiş karpuz 90 kaloridir.

- Orta dilimlenmiş karpuz 105 kaloridir.

- Kalın dilimlenmiş karpuz yaklaşık 130 kalori içerir.

- 100 gram karpuz yaklaşık 26 kaloridir.

Karpuz kalorisi ve şekeri göz önüne alındığı zaman tansiyon ve şeker hastalarının çok az miktarda tüketmesi önerilen bir meyvedir. 

Karpuz Besin Değerleri ve Kalorisi

Karpuzun ortalama bir porsiyonu dikkate alınarak karpuz besin değeri oluşturabilir. Karpuz besin değerleri şu şekildedir :

Haberin Devamı

- 100 gram karpuz yaklaşık 26 kalori içerir.

- 100 gram karpuz ortalama 0,3 mg demir içerir.

- 100 gram karpuz 7.6 gram karbonhidrat içerir.

- Karpuzun içeriğinde kolesterol ve yağ yoktur.

- 100 gram karpuz ortalama 7 mg kalsiyum bulundurur.

- 100 gram karpuzda 0,4 lif bulunur.

- 100 gram karpuz yaklaşık olarak 112 mg potasyum içerir.

- 100 gram karpuzda 8,1 mg C vitamini bulunur.

- 100 gram karpuz 569 IU A vitamini bulundurur.

Karpuz Çekirdeği Kaç Kalori?

Karpuzun kendisi kadar karpuz çekirdeği de cilde ve vücuda iyi gelir. Bu sebeple karpuz çekirdeği tüketilmesi gereken bir besindir. Eski zamanlardan günümüze kadar karpuz çekirdeği tüketimi fırınlanmış veya kavrulmuş çekirdeklerden oluşur. Karpuz çekirdeklerini yere atmak yerine bir şekilde değerlendirebilir, böylelikle sağlığa ve doğaya fayda sağlayabilirsiniz.

- Çiğ olarak da tüketimi mümkündür. Karpuz çekirdeği ortalama 50 gramında 240 kalori bulundurur. Bir kase karpuz çekirdeğine tekabül eden 50 gram ise günlük karpuz çekirdeği tüketiminde ideal orandır.

Haberin Devamı