Gazete Vatan Logo

Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Damak tadı olarak vazgeçilmeyen en önemli tatlıların başında şüphesiz çikolata gelir. Farklı marka kapsamında ürün olarak sunulan çikolata, aynı zamanda ham şekilde de farklı yiyeceklerle değerlendirilir. Tropik olan kakao ağacının çekirdek tohumlarından elde edilen çikolata, dünya çapında belki de en çok tüketilen tatlı olarak öne çıkar. Tabii aynı zamanda yüksek oranda bir kaloriye sahip olduğunu da söylemek gerekir. Çünkü 100 gram üzerinden bakıldığında 545,6 kalori ettiğini eklemek mümkün.

Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Birçok değişik tatlı söz konusu olduğu zaman mutlaka üzerinde veya içerisinde çikolata yer alır. Hatta aynı zamanda sade olarak doğrudan çikolata tüketimi gerçekleşir. Bu bağlamda vücudun ihtiyacı olan farklı besin kaynaklarını da taşıdığını söylemek mümkün.

Tabii aynı zamanda yüksek oranda kaloriye sahip besinler içerisinde de yer almaktadır. Çünkü bitter çikolata kapsamında 100 gram üzerinden ele alındığı zaman, çikolata 545,6 kalori olarak ifade edilmektedir. Bu sebepten dolayı gün içerisinde çikolata tüketimine dikkat etmek büyük önem taşır.

Çikolata Besin Değerleri ve Kalorisi

Çikolata besin değerleri ile birlikte kalori bakımından 100 gram üzerinden ele alınmak suretiyle ifade edilebilir. Özellikle bu durum bitter çikolata olarak yani sade çikolata şeklinde ele alınarak değerlendirilir. Bu durum aynı zamanda kakao olarak anlatılabilir.

- 545,6 kcal

- Toplam yağ 31 gram

- Doymuş yağ 19 gram

- Trans yağ 0,1 gram

- Kolesterol 8 mg

- Sodyum 24 mg

- Potasyum 559 mg

- Karbonhidrat 61 gram

- Diyet lifi 7 gram

Haberin Devamı

- Şeker 48 gram

- Protein 4,9 gram

- Kafein 43 m

- Demir 8 mg

Bu gibi farklı değerleri kapsamında çikolata dünya çapında en çok tüketilen tatlı türlerinin başında gelmektedir.

Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Çikolata genelde düşleri çürüten bir yiyecek gibi görünse bile aslına bakılırsa birçok farklı faydası bulunmaktadır. Özellikle güçlü bir antioksidan olan bitter çikolata bağışıklık sistemine önemli oranda güçlendirir.

Kalp hastalıklarını önemli oranda minimum seviyeye çeker. Anti inflamatuar etkisi vardır. İnsülini dengeler ve beyin hasarlarına karşı etkilidir. Depresif ruh haline iyi gelmesiyle önemli yer taşır. Diğer yandan mineral deposu olması ile beraber çikolata öne çıkar.