Gazete Vatan Logo

POMEM sonuçları açıklandı mı? Polislik sonuçları ne zaman açıklanacak, 27.Dönem POMEM mülakat sonuçları…

27. Dönem POMEM polislik mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediliyor. Ön başvuru, fiziki yeterlilik ve yazılı sınavın ardından Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak “polislik sonuçları açıklandı” duyurusu merakla bekleniyor. Peki, 27. Dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı, Polislik sonuçları ne zaman ne zaman açıklanacak? İşte POMEM sonuçları hakkında merak edilenler…

POMEM sonuçları açıklandı mı? Polislik sonuçları ne zaman açıklanacak, 27.Dönem POMEM mülakat sonuçları…

POMEM sonuçları için nefesler tutuldu. Arama motorlarına yönelen adaylar "27. Dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı, polislik sonuçları ne zaman açıklanacak” sorularına yanıt arıyor. İşte 27. Dönem POMEM sonuçları hakkında merak edilenler…

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM sözlü mülakat sonuçları, değerlendirmelerin tamamlanması ardından online platform üzerinden açıklanacak. 27. Dönem POMEM mülakat sonuç tarihi hakkında henüz bir açıklama yok. Fakat POMEM sözlü mülakat sonuçlarının ekim ayı içerisinde açıklanması ön görülüyor.
Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Haberin Devamı