Gazete Vatan Logo

Neyim Var uygulaması nedir? E-devlet Neyim Var uygulaması ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Sağlık Bakanlığı "Neyim Var" adlı bir uygulama geliştirildiğini duyurdu. Uygulamaya ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, bu hizmetle hasta ve hekim arasındaki bilgi asimetrisinin azalacağını, tıbbi bilgi alışverişinin hızlanacağını beyan etti. Söz konusu gelişmenin ardından Neyim Var uygulaması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir? Neyim Var uygulaması ne işe yarıyor?

Neyim Var uygulaması nedir? E-devlet Neyim Var uygulaması ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Neyim Var uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunuldu. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulama için girişler e-nabız ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir? Neyim Var uygulaması ne işe yarıyor, nasıl kullanılır?

NEYİM VAR UYGULAMASI NEDİR, NE İŞE YARIYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Neyim Var uygulaması ile hastaların doğru branşa ve uzmanlık alanına yönlendirilmesi, geçmiş hastalıklarının online olarak kayıt altında tutulması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması kullanıcının şikayetlerine ilişkin alınan bilgiler ile kullanıcının geçmiş sağlık verilerini kullanarak zenginleştirilmiş sorgulama süreci başlatıp hastaya gitmesi gereken polikliniği öneren, sorgulama verilerini ve muhtemel tanılarını hastanın gideceği doktorla paylaşabilen yapay zeka destekli bir "uzman sistem" (expert system) uygulamasıdır.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, "Geçen hafta açtığımız bu uygulamaya 2 milyon giriş oldu. Uygulama kullanıcılara anlayabileceği tıbbi soruları soruyor. Sonra da branş önerisinde bulunuyor. Sistemde hekimin hastayı muayene ettiği zaman, verilen cevaplar da görülüyor. Bundan sonraki süreçte, bu geri bildirimlerle tedavi süreçlerini daha etkin planlamayı hedefliyoruz. Sistem hekimlere de yardımcı olacak. Neyim Var sistemi, hekimin tanıya ne kadar hızlı ulaştığını ölçecek ve o kişiye makale önermeye başlayacak. Böylece hekimin sürekli öğrenme kapasitesini geliştirip, ona yardım edeceğiz ve sağlık profesyonellerinin elini rahatlatacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

NEYİM VAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Sisteme giriş yapmak için http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, sistemin "Giriş" sayfasında bulunan "e-Nabız ile Giriş" düğmesine tıklayınız.

"e-Nabız ile Giriş" butonuna tıkladığınızda e-Nabız uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Nabız'a giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız.

e-Nabız uygulamasında bulunan "NeyimVar Giriş" bağlantısına tıklayınız. Neyim Var Ayrıntılı Onam Formu" sayfasına yönlendirileceksiniz.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapmak için http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, "Giriş" sayfasında bulunan "e-Devlet ile Giriş" düğmesine tıklayınız.

"e-Devlet ile Giriş" butonuna tıkladığınızda e-Devlet uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Devlet'e giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız.

e-Devlet uygulamasında "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifresi" bilgileri girildikten sonra "Giriş Yap" düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında "Onayla" butonuna tıklayınız