Gazete Vatan Logo
Magazin 'Yılın Adamı' Erdem Moralıoğlu

'Yılın Adamı' Erdem Moralıoğlu

Harper’s Bazaar Dergisi’nin İngiliz versiyonu tarafından düzenlenen ‘2015 Yılın Kadınları Ödülleri’nde ‘Yılın Adamı’ Türk modacı Erdem Moralıoğlu seçildi

'Yılın Adamı' Erdem Moralıoğlu

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen ödül töreninde ödülünü alan Moralıoğlu’nu ilk tebrik edenler arasında Victoria Beckham vardı. Moda dünyasında ‘çiçeklerin efendisi’ olarak tanınan Moralıoğlu bugüne kadar Kate Middleton, Michelle Obama ve Samantha Cameron gibi birçok ünlü ismi giydirdi.

Gönlünü modaya kaptırdı

Babası Türk, annesi İngiliz olan 37 yaşındaki modacı Erdem Moralıoğlu, Kanada’nın Montreal şehrinde doğdu. Ryerson Üniversitesi’nde moda eğitimi gördükten sonra stajyerliğini Vivienne Westwood’ta yaptı. 2000 yılında Londra’ya taşınarak Royal College of Art’ta moda üzerine eğitim gördü. Daha sonra kendi markasını kuran Moralıoğlu, geçtiğimiz yıl İngiliz Moda Ödülleri’nde ‘Yılın Tasarımcısı’ seçildi. ‘Yılın Adamı’ ödülünü geçtiğimiz yıl Sherlock Holmes karakteri ile tanınan İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch kucaklamıştı.

Sık sık Moralıoğlu tasarımlarını giymeyi tercih eden Cambridge Düşesi Kate Middleton, son olarak geçtiğimiz günlerde ‘100 Women in Hedge’ organizasyonunda mavi, çiçekli tasarımla boy gösterdi.

Haberin Devamı

Sex and The City dizisinin ‘Carrie Bradshaw’ı olarak tanınan Sarah Jessica Parker’ın da tercihleri arasında Moralıoğlu tasarımları var.

Yılın kazananları

- Tasarımcı: Clare Waight Keller

- Model: Lara Stone

- Müzisyen: Ellie Goulding

- İngiliz Aktris: Sienna Miller

- Televizyon İkonu: Michelle Dockery

- İngiliz İkonu: Kate Winslet

- Yardımsever: Karen Elson

- Yenilikçi Tasarımcı: Mary Katrantzou

- Sanata Özel Katkı: Hannah Rothschild

- Yılın Adamı: Erdem Moralıoğlu