Gazete Vatan Logo

TV yazarlarından Çarkıfelek’e tam not

Ekranlara geri dönen Çarkıfelek bu yaza damga vuracak gibi görünüyor

Çarkıfelek ve programla özdeşleşen isim Mehmet Ali Erbil televizyon yazarlarından tam not aldı. İşte o yazarlar:

Televizyonların yaz ekranları birer birer şekillenirken, bir program daha ilk günden rengini belli etti ve televizyon yazarlarının favori programı oldu. İşte o program ve televizyon yazarlarının görüşü...

Pazartesi akşamı Star Tv’de yeniden başlayan ekranların fenomen programı Çarkıfelek ve programla özdeşleşen isim Mehmet Ali Erbil televizyon yazarlarından tam not aldı. İşte o yazarlar:

Telesiyej/TARAF

Star Tv’de başlayan ‘Çarkıfelek’, yazın en şov programı olacak!

Televizyon şov dünyasını Mehmet Ali Erbil kurtarıyor yine.

Hem eğlendirme, hem de gizli eleştiri uzmanı bence o.

Çarkıfelek gibi, miadı seyirci açısından kaç kere dolmuş olması gereken bir şovu, her seferinde yeniden diriltiyor.

Altı aylık bir aradan sonra Çarkıfelek, pazartesi akşamı Star Tv’de başladı.

Ve iyi başladı.

Bu yaz, izlenme raporlarında en üst sırada yer alacağı şimdiden kesin bence.

Aslında rutin gelişen Çarkıfelek’i bir sahne gösterisine ve modern esintileri olan bir tuluata dönüştürüyor çünkü Mehmet Ali Erbil.

Yarışmacılarına, stüdyodaki seyircilerine, naklen yayında oyuna katılanlara ve televizyon seyircisine çok hâkim.

Ve tümünün anlık psikolojilerini yönetebiliyor.

Hem yönetebiliyor hem belirliyor aynı zamanda.

Çarkıfelek, ilk yayın gecesinde yaklaşık üç saat sürmesine rağmen –ki hayli uzun bir süredir bu- hiç sarkmadı ve sıkmadı. Hatta sürekli bir kreşendo gelişim izlediği de söylenebilir.

Mehmet Ali Erbil’in, ilk programdaki konukları: Okan Bayülgen, Seda Sayan ve Gülben Ergen’di.

Okan Bayülgen, stüdyoya girerken muhteşem bir antre yaptı. Ama bu antre gereğinden fazla antreydi bence.. düşünülmüş planlanmış, dinamizmi taşan bir antre!

Gülben Ergen’in ise kontrol edemediği bazı jestleri –mesela çarkıfeleği ihtirasla çevirmesi-, Mehmet Ali Erbil’in dikkatinden kaçmadı; onun ihtirasını taklit edişi –komikti ama- taklitten çok bir gizli eleştiriydi sanki.

Seda Sayan, bence gecenin en maniyersiz konuğuydu (kendi programlarında olduğundan daha sıcak ve doğaldı nedense). Bu arada kimbilir ne zaman, annesi adına Tokat’ta bir lise yaptırdığını, bir izleyici telefonuyla öğrendik. Hayır işinin, geleneklerimize ve değerlerimize göre aslında gizli yapıldığının, marka ve imaj için kullanılmaması gerektiğinin iyi bir örneğiydi bu.

Hafta içi her gün haber sonrasında yayınlanacak olan Çarkıfelek’te, Mehmet Ali Erbil’in stüdyodaki hostesi Gamze Topuz. Hande Sarıoğlu ise, her gün farklı bir şehirden canlı bağlantıyla izleyicilerin evlerine konuk olup, hediyeler dağıtıyor (ilk günden motosiklet ve arabanın kura sonucu aynı kişiye çıkmasına bir anlam veremedim gerçi).

Ezcümle, Çarkıfelek, iyi bir yaz şovu olacağa ve reyting rekorlarını elinde tutacağa benziyor. Şu anda onunla yarışabilecek başka bir program görünmüyor çünkü tv kanallarında.

Mesut Yar/POSTA

Çarkıfelek yaz sezonunu zirvede bitirir!
Ve ilk gün reytinglerine bakılırsa Star TV son zamanların en zeki işini yapıp Mehmet Ali Erbil’le yaz sezonunun zirvesine imza atmak üzere... “Hani ilk programda Okan vardı, Gülben vardı, Seda vardı; o yüzden çok izlendi” diyenler olabilir aranızda. “Yapmayın” derim. Fox’taki performansını hatırlıyorum da, yarışma sıfırdan zirveye kilitlemişti kendini. Benzeri Star’da da olacak, göreceksiniz. Mali’nin kamera karşısındaki rahatlığı ve Çarkıfelek oyunundaki ezberi büyük kolaylık izleyici için. Ben sadece sponsor firmaların durumuna acıyorum programda... Biliyorsunuz adamımızın eli bol; bir yaz boyunca sponsorunun ana sermayesini hiç edebilir dağıtarak. Baksanıza ilk günden yarışmacıları ve yedi sülalelerini tatile gönderdi bile...

Yüksel Aytuğ/SABAH

“Memedali Bey” fenomeni

Seversiniz, sevmezsiniz, izlersiniz, izlemezsiniz ama kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki, o da televizyonların Mehmet Ali Erbil'den vazgeçemeyeceği... Sebebi şu: Mehmet Ali sürpriz yaratır, bomba patlatır. Televizyon izleyicisi de bir dakika sonra ağzından ne çıkacağı belli olmayan bu "saatsiz bombaları" bekler ve izler. Erbil'in kimi zaman kantarın topuzunu kaçırıp, açığa düştüğü anlar olmuştur ama "Çarkıfelek" eşittir "Memedali Bey"dir. Bu gerçeği kolay kolay kimse değiştiremez. Erbil, Star'daki ilk "Çarkıfelek"te güçlü konuklarla izleyicilere 'merhaba' dedi. Seda Sayan, Gülben Ergen ve Okan Bayülgen'in reyting potansiyelleri ile beraber adeta "Voltran" ı oluşturdular! Erbil'in Seda Sayan şarkısı eşliğinde kızı Yasmin'le yaptığı dans çok sempatikti. İlk yayında Denizli'ye bir otomobil ve bir motosiklet gönderilmesi ise kayıtsız kalınamayacak bir promosyondu. Kazanılan hediyelerin Gülben Ergen'in yürüttüğü "Çocuklar Gülsün Diye" kampanyasına bağışlanması da şık oldu. Mali, pantolon kemerini paçasına bağlamadığı sürece bu feleğin çemberinden daha çoook geçer. Aksi halde yine uzun ekran molaları onu bekler. İmza: Bir dost!

Haberin Devamı