Gazete Vatan Logo

Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler...

VPN aynı zamanda kişiye özel ağ olarak ifade edilmektedir. Uzaktan erişim yolunu kullanmak suretiyle farklı ağlara bağlanma imkanı veren bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Bu sistem genel çerçevede sanal bir ağ uzantısı oluşturmaktadır. Böylece VPN kullanımı ile beraber ağa bağlanmış olan bir sistem, fiziksel olarak bağlı görünüyor gibi internet doğrultusunda alışveriş gerçekleştirir. Özellikle günlük yaşamda yasaklı olan ya da girilmesi mümkün olmayan sitelere bağlantı konusunda ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda kişiyi uluslararası düzeyde farklı sitelere bağlanması konusunda da yardımcıdır.

Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler...

VPN Nasıl Kullanılır?

Hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarın üzerinden VPN kullanımı farklı biçimlerde değerlendirilir. Bu kapsamda öncelik olarak bilgisayarlar için bu konuda değişik programlar olduğunu söylemek mümkün. Programları indirmek suretiyle programı kurarak kolaylıkla bağlantı sağlanabilir.

Bu programlardan bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak kullanım alanı tanımaktadır. Fakat sağlamış olduğu GB üzerinden miktar ücretsiz programlarda sınırlıdır. Bunun dışında cep telefonu üzerinden ise belirli aşamaları tamamlamak gerekir.

- Öncelikle mobil cihaz üzerinden ayarlar kısmına girilir.

- Ağ ve İnternet bölümü üzerinden VPN kısmına bağlantı kurulur.

- Arzu edilen VPN sistemini girilir.

- Kullanıcı adı ile beraber şifre bu bölümde girilir.

- Bağlana dokunması ile beraber bağlantı kurulur. Eğer kişi VPN uygulaması kullanıyor ise bu sistem açılır.

Bu şekilde yukarıdaki sistemleri kullanarak hem bilgisayar üzerinden hem de mobil cihaz dahilinde VPN sistemine bağlantı kurmak mümkün.

Haberin Devamı

VPN Kullanırken Yapılması Gerekenler

Öncelikle ismi olan ve güvenilir bir VPN programını kullanmak bu konuda en önemli husustur. Çünkü unutulmamalı ki VPN programları üzerinden veriler toplanır. Bu veriler başta reklam unsuru olmak üzere pek çok amaç altında değerlendirilebilir. Diğer yandan VPN hızlı yüksek olan sistemleri değerlendirmek önemlidir.

Aynı zamanda sistemin ücreti olup olmadığına da bakmak gerekmektedir. Çünkü ücretsiz VPN programları ve sistemler, genelde düşük GB sistemi doğrultusunda miktar sunar. Bu sınır tamamlandığı takdirde ücretsiz olarak VPN erişimi sağlanamaz. Ancak tabii ücretli olan VPN sistemleri belli bir haftalık veya aylık ödeme talep eder.

VPN Neden Kullanılır?

Genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim şekilde kullanmak için genelde VPN kullanılmaktadır. Çünkü ağ adreslerini gizlemek ile beraber verileri şifrelemek suretiyle çalışır. Böylece veriler alma yetkisi olmayan hiç kimse tarafından okunamaz. Aynı zamanda belirli bir ülke kapsamında sınırlar içerisinde yasak olan sitelere bağlantı imkanı da bu şekilde elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Çünkü farklı bir ağ üzerinden bağlantı imkanı sağlayarak sisteme giriş olanağı verir. Diğer yandan IP adresini gizlemesi ile beraber bu şekilde konumu da gizleme imkanı vermektedir. Bu ve benzeri gerekçeler ile beraber günümüzde VPN pek çok amaç altında kullanılan bir sistemdir. Hem kurumsal hem de bireysel olarak mobil cihazlar veya bilgisayarlarda değerlendirilir.