Gazete Vatan Logo

Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi…

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte yeni torba yasa teklifi de önceki gün hükümet tarafından MHP'ye sunuldu. Üç parçada meclise sunulacak olan teklifin, ilk kısmı ise 40 maddelik ekonomi paketinden olacak. Peki, Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi…

Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi…

AK Parti'nin hazırladığı yeni yasa teklifi merak ediliyor. AK Parti Torba Kanunu Teklifini TBMM'ye sunuyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalarda bulundu. Meclis gündemine gelmesi beklenen torba yasa teklifinde 80'in üzerinde madde var. Planlanan yasa teklifinin ilk kısmı ise 40 maddelik ekonomi paketinden olacak.

TORBA YASADA NELER VAR, MADDELERİ NELER? 

AK Parti Torba Kanunu Teklifini TBMM'ye sunuyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "İş yerlerinde yemek verdikleri taktirde bunu doğrudan gider olarak yazabiliyorlardı. Nakdi olarak verdikleri taktirde bu vergi ve sigorta primine tabi idi. Bu süreçte isteyen 51 liralık kısmı para olarak verdikleri taktirde bunun da vergi ve sigorta priminin tabi olmasıyla ilgili bir düzenleme getiriyoruz. Burada işveren ve çalışanlar rahatlığa ulaşmış olacaklar.

Yine Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kanunda yürürlük tarihinden itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştırdıkları kişilere elektrik ve doğal gaz yardımı yaptıkları takdirde vergi ve sigorta priminden muaf olacaklar. İşverenler 1 Temmuz 2023 tarihine kadar bin liraya kadar olarak yaptıkları yardımlar gelir vergisi ve sigorta priminden muaf olacak.

Ar-Ge ile ilgili bundan önce 1 milyon liraya kadar yapılan desteği 2.5 milyon liraya çıkarıyoruz. Ar-Ge faaliyetlerindeki artışı hızlandırmak amacıyla yapılan bir düzenleme.

Haberin Devamı