Gazete Vatan Logo

Özgecan’ın ellerini hayattayken kesmiş!

Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayetin faili Suphi Altındöken ifade değiştirdi ve kendisine yardım

eden arkadaşı Fatih Gökce’yi suçladı. Katil zanlısının vahşetle ilgili verdiği ayrıntılar ise kan dondurdu...

MERSİN’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ı öldüren 26 yaşındaki Suphi Altındöken, suç ortağı babası ve arkadaşının tutuklanmadan önce saatlerce süren savcılık ifadeleri ile olayın tüm detayları ortaya çıktı. Önceki ifadesini değiştiren Altındöken, amacının Özgecan’a tecavüz etmek olmadığını ve ilk önce genç kızın kendisine vurduğunu öne sürdü. İşte katil zanlısının ifadeleriyle dehşet anları:
‘100 TL’ye götürürüm’
“Saat 20.05 sıralarında Cereciler Durağı’nda bir erkek ve bir bayan bekliyordu. Erkek el kaldırdı. Ben de durdum. Bayan yanındaki erkeğe ‘İyi akşamlar’ diyerek araca bindi. Benim şoför koltuğumun arkasındaki koltuğa oturdu. Başka da binen olmadı, ikimizden başka kimse yoktu. Benim (Özgecan’ı) araca almamdaki amaç, nöbetçi araca teslim etmekti. Yolda bayan bana “Mersin’e direkt siz mi gidiyorsunuz” diye sordu. Aktarma yapacağımı söyledim. “Benim acelem var” dedi. Ben de “100 TL verin, ben sizi Mersin’e götürürüm” dedim. Kabul etti ve bana 100 TL verdi. Hızlı gidebilmek için Çukurova İplik Fabrikası önünden otoban bağlantı yoluna girdim.”
‘Bana arkadan vurdu’
“Bayan yol güzergâhını değiştirdiğimi görünce bana ‘Ne oldu, bir terslik mi var’ diye sordu. Ben de ‘Hem daha erken ve hızlı gideriz, hem de aşağı yoldan gitmemiz yasak’ dedim. ‘Senin niyetin ne de bu yola girdin’ dedi. Bağırarak konuşmaya başladı. Arkadan başıma eliyle vurdu. İlk vurduğunda ona karşılık vermedim. ‘Gıcıklandın sen, D-400 yoluna iniyoruz’ dedim. Bana ikinci defa vurdu ve boynumu tırnaklarıyla cırmaladı, dikiz aynasından biber gazı çıkardığını ve sıktığını gördüm. Aracı yolun kenarına durdurdum ve arka tarafa geçtim. İçeri girer girmez yüzümü cırmaladı, buna çok sinirlendim ve ben de iki elimle saçından tutarak itekledim. İkinci koltuk ve üçüncü koltuk arasına düştü. Sonra bana saldırmak için geri kalkarken ayağımın tabanı ile karın ve göğüs bölgesine 2-3 defa vurdum. Tekrar yerden kalkmak isterken ben boyun bölgesinde kan gördüm. Bunun üzerine tekrar bir tekme daha vurdum. Bu defa orta koridora düştü ve muhtemelen düşerken kafasını yere çarpmış olabilir. Koridorda hareketsiz yatıyordu. Ben de şoför koltuğuna geçtim ve hareket ettim. D-400 Karayolu’na indiğimde yerde yatıyor ve hiçbir tepki vermiyordu.”
‘Fatih ellerini kes dedi’
“Panikleyip arkadaşım Fatih Gökce’yi aradım. Bir arkadaşıyla birlikte gelen Fatih bana ’Ya bir yere atacağız ya da iz kalmasın diye yakalım’ dedi. Sonra da birini telefonla arayarak bir litre benzin istedi. Benzin geldikten sonra ben minibüsle, Fatih ise benzini getiren arkadaşıyla birlikte yola çıktık. Yolda babamı arayıp ’Sokağın başına çıksana’ dedim. Babam gelince ’Kavga ettim, arabada yatıyor, öldü mü kaldı mı bilmiyorum’ dedim. Babam şaşırdı kaldı ve ’Hastaneye götürelim, baktıralım’ dedi. Sonra Fatih Gökce de yanımıza geldi, ’Ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur. Git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu, yaşıyorsa ortadan kaldıralım’ dedi.”
‘Hırıltılı nefes alıyordu’
“Yaşayıp yaşamadığına baktım, hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm. Fatih, ’Boğazı falan kesikse şimdi işini bitir, şimdi ölsün ortadan kaldıralım’ dedi. Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alıp araç içerisine girdim, bıçağı boğazına, boynunun şah damarına doğru soktum. O panikle bir iki defa daha boğazına soktum çıkardım. Araçtan inip Fatih’e boğazını kestiğimi söyledim. Bu sırada bayandan hırıltılı bir şekilde nefes alıp verme sesi ve öksürük sesi geliyordu. Fatih bu sesi duyunca ’Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış, kızın tırnaklarına kimliğini bırakmış gibisin’ dedi. ’Ne yapayım?’ diye sordum o da bana ’Ellerini kes’ dedi. Bu sırada Fatih aracının ön tamponuna koyduğum bıçağı alıp bana verdi ben de o panikle araca girdim. Bu sırada bayandan hala hırıltılı bir ses geliyordu ve yaşıyordu. Bayanın iki elini de bileklerinden kestim.”
‘Benzin döküp yaktım’
“Tam araçtan inerken babam ’Arabadan ses geliyor, hırıltı geliyor’ dedi. Kendisine ’Poşet getir’ dedim. Babamın evden getirdiği poşetin içine kesmiş olduğum elleri koydum. Araçtan inerek babamın evinin alt katındaki kullanılmayan tuvaletin klozetinin içine sakladım. Daha sonra araca bindim, sesi kesilmişti. Cesedi yaktığımız yere gittik. Bayanı ayaklarından sürükleyerek araçtan indirdim, aşağıda uçurumun kenarına bıraktım. Kendisi kayarak 5-10 metre gitti. Benzini üzerine döküp gazete parçasını yakarak üzerine attım. Daha sonra hızla yukarı çıktım.”
‘Canavarca hisle öldürmek’ten tutuklandılar
Gece yarısı Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 3 şüpheli “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçlaması ile tutuklanıp, Adana, Osmaniye ve Gaziantep cezaevlerine kapatıldı.

Haberin Devamı