Gazete Vatan Logo

O evlatları büyüten ellerinizden öperiz

Onlar şehit anneleri... Her Anneler Günü’nde çocuklarına gidiyor, düşmesine kıyamadan büyüttükleri evlatlarının mezar taşını yıkıyor. Oğlunu ziyaret eden Rafet İnci’nin ağzından şu sözler dökülüyor: Onlar bize gelemiyor, biz onlara geliyoruz

O evlatları büyüten ellerinizden öperiz

Türkiye’nin dört bir yanında evlatlarını çeşitli çatışmalarda şehit veren anneler, dün Anneler Günü’nü onların mezarları başında yeni çiçekler ekerek, mezar taşlarını yıkayarak, dualar ederek geçirdi. Şırnak’ta 1993 yılında şehit düşen er Ahmet İnci’nin annesi Rafet İnci, sabahın ilk saatlerinde İstanbul Kartal Şehitliği’ndeydi. “Bugün Anneler Günü, onlar bize gelemiyor, biz onlara geliyoruz. Bu dünya gelip geçici, Allah şefaatinden mahrum etmesin” diyen Rafet İnci şöyle devam etti: “Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor, çok zor. İnsanın ciğeri yanıyor. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Oğlum yaşasaydı yine oralara gönderirdim. Ama şimdi torunuma onun adını koydum, onun gibi yetiştiriyorum.”

Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun’un annesi Sultan Uygun da dört evladı olduğunu ama hayatı boyunca sadece oğlu İsmail Uygun’dan Anneler Günü hediyesi olarak çiçek aldığını anlattı. Uygun, anlattı:

‘Bana çiçekler alırdı’

“Bir gün köyde komşularla oturuyordum. İsmail benim sevdiğim çiçeklerden kocaman yaptırmış. Geldi yanıma ‘Anne gözünü kapat’ dedi. Arkamı döndüm ki kocaman çiçek almış gelmiş, ‘Anne, Anneler Günü’n kutlu olsun’ diye. Oğlum evliydi bir de kızı kaldı geride. Geçenlerde TEOG sınavına girdi. Onun yanına gittim. Maşallah 11 yaşına girmiş. Oğlumu zorluklarla üniversiteye göndermiştim. Dayanmak çok zor. İşte öbür dünyada bize şefaat edecek diye sabrediyoruz. Anneler Günü’nde ben onun yanına geldim.”

Haberin Devamı