Gazete Vatan Logo

Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur?

Yarı hibrit araçlara verilen isim üzerinden mild hybrid öne çıkmaktadır. İngilizce bir terim üzerinden gelmesiyle beraber uluslararası düzeyde aynı anlamı eşliğinde kullanılan araçlardır. Dizel ya da benzinli araç fark etmeksizin pek çok farklı araç sisteminde bulunan bir hibrit sistemidir.

Mild Hybrid Nedir, Ne İşe Yarar? Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur?

Özellikle içten yanmalı motora sahip araç tiplerinin motorlarına destek amaçlı bir sistem olarak öne çıkar. Aynı zamanda yakıt tüketimini azaltan bir elektronik teknolojisine de sahip olduğu ifade edilebilir. Böylece sağlamış olduğu avantaj ile beraber birçok farklı araç üzerinden entegre şekilde kullanılır.

Mild Hybrid Nedir?

Mild hybrid aynı zamanda Türkçe karşılık olarak yarı hibrit şeklinde bilinmektedir. Yani yarı hibrit özelliğe sahip olan araçlar olarak ifade edilebilir. Hem benzinli hem de dizel motorlara sahip araçlar içerisinde bulunan bir entegre sistemdir. Özellikle de yakıt tüketimine önemli oranda azaltan bir elektronik teknolojisi olduğunu söylemek mümkün.

Genel olarak geleneksel içten yanmalı motora sahip olan araçlardaki motorları destek amaçlı kullanılmış bir sistemdir. Sağlamış olduğu avantajları ile beraber araçların çok daha yüksek performans ile düşük yakıt üzerinden devam etmesine imkan tanır.

Mild Hybrid Ne İşe Yarar?

Yakıt sistemi fark etmeden birçok farklı araçta ortak şekilde bulunan tasarımlar arasında mild hybrid gelmektedir. Bu sistem aynı zamanda yarı hibrit olarak bilinen bir teknolojik sistemdir. Geleneksel içten yamalı bir motoru bulunan araçların motor bölümüne destek amaçlı entegre edilmiştir. Böylece motora destek ile beraber daha düşük yakıt potansiyeli sağlayan bir etki oluşturur.

Haberin Devamı

Özellikle uzun yolculuklarda yakıtın düşük oranda sağlanmasına fırsat verirken, daha yüksek performans ile aracın çalışmasına olanak vermektedir. Diğer yandan aracın motorunu da koruyan bir sistem olarak ön plana çıkar. Bu sebepten dolayı sağlamış olduğu faydalar ile birlikte pek çok farklı araçta önemli bir yere sahiptir.

Hafi, Yarı Hibrit Hangi Araçlarda Olur?

Hafif ve aynı zamanda yarı hibrit araçlar diğer yandan elektrikli araçlar olarak ifade edilmektedir. Bu araçlar günümüzde birçok değişik marka ve model üzerinden entegre şekilde bulunur. Çünkü hem dizel hem de benzinli yakıta sahip araçlar için entegre biçimde yerleştirme imkanı vermektedir.

Bu bağlamda 48 voltluk bir batarya ve marş motoru görevi üstlenmiş olan bir elektrik motoruna sahip olan araçlarda yer aldığını söylemek mümkün. Bu sistem üzerinden entegre şekilde araçların çok daha yüksek performans ile düşük yakıt sağlamalarını olarak verir. Bu sebepten dolayı kullanılan bir sistem olarak öne çıkar.

Haberin Devamı