Gazete Vatan Logo

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir, Yahudi mi?

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin, sahibi kimdir? Kurukahveci Mehmet Efendi'nin İsrail ordusuna destek için kahve gönderdiği iddiaları sosyal gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Söz konusu iddiaların ardından vatandaşlar boykot çağrıları yapmaya başladı. Peki, Kurukahveci Mehmet Efendi kimin, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail’e destek mi veriyor? Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail malı mı, Kurukahveci Mehmet Efendi boykot mu ediliyor? Öte yandan Kurukahveci Mehmet Efendi söz konusu iddialara da yanıt verdi.

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir, Yahudi mi?

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi Türkiye sosyal medyada gündem oldu. İsrail ordusunun Gazze'deki soykırımı devam ederken, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin İsrail ordusuna destek için kahve gönderdiği iddiaları dolaşıma girdi. "Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail askerlerine destek için kahve gönderdi" ifadeleriyle paylaşılan fotoğraf, tepkilerin odağı oldu. Peki, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail’e destek mi veriyor? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail malı mı, kimin, boykot mu ediliyor, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin sahibi kimdir?

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ İSRAİL’E DESTEK Mİ VERİYOR?

İddialar sonrasında Kurukahveci Mehmet Efendi'den açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma verilen cevapta "Değerli takipçimiz, bu hassas bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Kurukahveci Mehmet Efendi olarak böyle bir iddianın muhatabı olmadığımızı ve olamayacağımızı bilmenizi isteriz. Sevgilerimizle...." ifadelerine yer verildi.

Bu yanıtın dışında Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada iddianın doğru olmadığı belirtildi ve şu açıklama yapıldı: 

Haberin Devamı

"Son günlerde Kurukahveci Mehmet Efendi markasıyla ilgili sosyal medya hesaplarında hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan asılsız ve karalayıcı iddialardan derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. "Yurtta Suh, Cihanda Sulh" ilkesini düstur edinmiş bir ülkenin markası olarak, böyle bir iddianın muhatabı olmadığımızın ve olamayacağımızın bilinmesini isteriz.

152 yıldır yerli ve milli olan markamızın ayakta kalmasını sağlayan şey, her şeyden önce karşılıklı saygı, dostluk ve güven temeli üzerine inşa edilmiş olmasıdır. Dünyanın 60 ülkesine ihracat yaparak, hem ülke ekonomimize hem de Türk kahvesi kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunuyor, bununla da gurur duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sohbetlerin, dostluğun, misafirperverliğin simgesi olmaya devam edeceğiz."

 

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ KİMİN, İSRAİL MALI MI, KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ'NİN SAHİBİ KİMDİR?

Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılında kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları Ahmet Rıza Kurukahveci ve Ortakları Adi Komandit Şti. bünyesinde üretilen Türk kahvesi, filtre kahve, espresso kahve ve kakao markasıdır.

Haberin Devamı

Mehmet Efendi'nin liderliğini üstlendiği iş, 1871'de kahveyi müşterilere hazır hale getirerek başladı. Daha sonra oğulları Hasan Selahattin, Hulusi ve Ahmet Rıza Bey, aile geleneğini devam ettirdi. Aile, 1934'te "Kurukahveci" soyadını aldı. Bugün, Mehmet Efendi'nin torunları, Ahmet Rıza Kurukahveci'nin vefatından sonra şirketin yönetimini devraldı. Hulusi Kurukahveci ve Mehmet Kurukahveci, şirketi yönetiyor. Saadet Semra Göney ve Ayşe Refhan Songur ise kız kardeşleri olarak, şirket yönetiminde aktif rol almıyorlar.