Gazete Vatan Logo

'Arıcan' ölümsüzleşti!

Cimnastikçi Ferhat’ın 2 hareketi tarihe geçti

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan’ın geliştirdiği 2 hareket, “Arıcan” adıyla dünya cimnastik literatürüne girdi...

İZMİR Büyükşehir Belediyespor’un milli cimnastikçisi Ferhat Arıcan adını spor tarihine yazdırdı. Türkiye’nin uluslararası platformdaki en başarılı cimnastikçilerinden biri olan 20 yaşındaki Arıcan’ın 2008 yılında paralel barda yaptığı bir hareketin ardından, bu yıl da atlama masasında gerçekleştirdiği zorluk derecesi son derece yüksek bir hareket, literatüre dahil edildi. Arıcan, üzerinde çalıştığı yeni bir hareketi de 2014 yılında literatüre sokmayı planladığını söyledi. 10 yaşından bu yana antrenörlüğünü yaptığı Ferhat Arıcan’ın özel bir sporcu olduğunu söyleyen Reyhan Karanlık “Şampiyonlar her zaman çıkar ancak sporu bıraktıktan sonra kaybolup giderler. Literatüre girdiğinizde ise sporu bıraksanız da o kitabın içinde kalıyorsunuz” dedi.

“Muhteşem Süleyman”

Yabancı sporcuların “Muhteşem Süleyman” lakabı taktığı Arıcan’ın uluslararası turnuvalarda çok sayıda madalyası bulunuyor. 2010 Singapur Gençler Olimpiyatı’nda atlamada gümüş madalya kazanan Ferhat, 2011’de Boğaziçi Turnuvası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile bir turnuvada en çok madalya kazanan sporcu oldu. Akdeniz Oyunları’nda paralelde gümüş madalya kazanan son 8 yılın Türkiye Şampiyonu Ferhat, Hırvatistan’daki Dünya Kupası’nda paralel aletinde 3’üncü oldu.

Çok zor haraketler bunlar

Ferhat Arıcan’ın paralel bar ve atlama masasındaki hareketleri kare kare çekildi. İşte Arıcan’ın dünya literatürüne soktuğu hareketlerden biri.

Haberin Devamı