Gazete Vatan Logo

‘Anneler günü hediyen bu muydu bana oğul!’

Nusaybin’deki hain PKK tuzağında şehit olan 3 kahraman asker gözyaşları içinde ebediyete uğurlandı. 23 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş’ın annesi böyle ağıt yaktı

‘Anneler günü hediyen bu muydu bana oğul!’

Önceki gün Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin patlattığı bombayla şehit olan uzman çavuşlar Ferhat Aktaş, Mehmet Kılınç ve Cengiz Poyraz, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Şehit Aktaş için Adana’da yapılan cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken acılı anne Elif Aktaş, “2 ay önce Kozan’a gelmişti. Evimize bir bayrak asmıştı. Üniformasını çok seviyordu. En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü’mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağ olsun” diye ağladı. Törende şehidin ağabeyleri Orhan ve Faruk Aktaş da metanetlerini koruyarak taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Ferhat Aktaş’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit babası: Ben de giderim!

Şehit uzman çavuş Mehmet Kılınç, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehit uzman Çavuş’un cenazesine yaklaşık bin kişi katıldı. Şehidin babası Teyyar Kılınç’ın “Vatan sağ olsun. Gerekirse oğlumun yerine ben giderim” sözleri yürek dağladı. Şehidin altı aylık eşi Ceyda Kılınç cenaze sırasında zaman zaman fenalaştı.

Haberin Devamı

Kasım ayında evlenecekti

Patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz’ın cenazesi de Bursa’ya gönderildi. İlk görev yeri Adıyaman’dan geçici görevle Nusaybin’e giden şehit Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz’ın bir süre önce nişanlandığı ve önümüzdeki Kasım ayında da düğününün olacağı öğrenildi.