Gazete Vatan Logo

‘Akil insanlar’ tamam!

Belirlenen isimlerle görüşme bekleniyor

‘Akil insanlar’ tamam!

Hükümetin belirlediği isimler hafta sonu arandı. ‘Akil insanlar’ın bu hafta biraraya gelmeleri, belirlenen isimlerle Başbakan’ın da görüşmesi bekleniyor

PKK’nın silahsızlandırılması sürecini topluma anlatmaları için hükümet tarafından oluşturulması planlanan akil insanlar listesinin bu hafta açıklanması bekleniyor. Akil İnsanlar listesine girenler Cuma gününden itibaren hükümet yetkilileri tarafından tek tek arandı ve komisyona dahil edildikleri kendilerine bildirildi. Başbakan’ın Başdanışmanı, AK Parti milletvekili Yalçın Akdoğan ile Başbakan Yardıcısı Beşir Atalay’ın danışmanları tarafından aranan isimlere, “Akil insanlar listesine layik görüldünüz” denildi ve “kısa sürede kendilerine dönüleceği” bildirildi.

‘Akil insanlar’ tamam

7’şer kişilik gruplar oluşacak

Aranan isimlerden bazılarının “sağlık sorunları nedeniyle seyahat edemeyecek durumda olduklarından” sürece destek olmakla birlikte, heyette yer alamayacaklarını ilettikleri öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın “7’şer kişilik 7 gruptan oluşacak” dediği Akil İnsanlar bu hafta, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından bilgilendirilecek.

Her grubun başkanı olacak

Sibel Eraslan, Hilal Kaplan, Beril Dedeoğlu, Murat Belge, Oral Çalışlar, Mithat Sancar, Etyen Mahçupyan, Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu, Hayrettin Karaman, Tarık Çelenk’in de aralarında yer aldığı Akil İnsanlar, toplumsal algıyı geliştirmek için çalışacaklar. Bölgelerden seçilen 7 kişinin içinde başkan, başkanvekili, sekterya yer alacak. Akil insanlar çalışmalarını bir ay içerisinde yürütecek ve bitirecekler.

BDP’nin listesi bakanlıkta

Geçtiğimiz Çarşamba günü MYK’yı toplayan BDP de Akil adamlar için isim havuzu oluşturdu. 100’e yakın isimden oluşturulan 30 kişilik liste Adalet Bakanlığı’na iletildi. BDP’nin listesinde sivil toplum kuruluşlarından birer kişinin yanısıra Yaşar kemal, Murat Belge, İsmail Beşikçi, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Gencay Gürsoy, Mithat Sancar, Altan Öymen, Hasan Cemal gibi isimler yer aldı.

Haberin Devamı