Gazete Vatan Logo

Ahmet Kaya’nın mezarı nerededir? Ahmet Kaya'nın mezarı Türkiye'ye getirilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kaya’nın Paris'teki mezarını ailesi izin verdiği takdirde Türkiye’ye getirmek istediklerini açıkladı. Peki, Ahmet Kaya’nın mezarı nerededir, Ahmet Kaya’nın mezarı neden Paris’te?

Ahmet Kaya’nın mezarı nerededir? Ahmet Kaya'nın mezarı Türkiye'ye getirilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Kaya'nın naaşını Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi. Erdoğan, "Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım. Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı" dedi. "Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz"

Ahmet Kaya’nın mezarı nerededir?

Ahmet Kaya Fransa'nın Paris kentindeki  Père Lachaise Mezarlığı’nda bulunuyor.

Ahmet Kaya’nın mezarı neden Paris’te?

Haberin Devamı

10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel Kongre Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi sanatçısı ödülünü aldı. Ödülü alırken yaptığı konuşmada sarf ettiği "Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var. Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını biliyorum” sözleri nedeniyle lince maruz kaldı. Hakkında birçok dava açılan Kaya, 16 Haziran 1999'da Fransa’ya sürgüne gitmek zorunda kaldı. Kaya sürgünde yaşadığı özlemi ve sitemi, şu sözlerle ifade etti: Burada, bu şarkımı söylerken, benim Türkiye'de yaşadığım çok zor günlerde, bir merhabasını istediğim, fakat o merhabayı benden esirgeyen ulusal anlamda bu kaderi paylaştığım, bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma ince bir sitemdir. Umarım, beni anlarlar.

Haberin Devamı