Gazete Vatan Logo

2 Jz Motor Nedir, Ne İşe Yarar? 2 Jz Motor Hani Araçlarda Var?

İkinci nesil jz motorlara 2 jz motor denmektedir. Çünkü aynı zamanda bunun birinci nesil JS motorları da bulunuyor. Özellikle de 6 silindirli, hava soğutmalı, Kayış aktarma, Turbo ve üst kısımdan çift eksantrikli olarak üretilmiş bir sistemdir. Özellikle çok yüksek performans elde edebilmek amaçlı kullanılan bir motor sistemi olduğunu söylemek mümkündür.

2 Jz Motor Nedir, Ne İşe Yarar? 2 Jz Motor Hani Araçlarda Var?

Zira bazı ufak değişiklikler ile beraber 500+ beygire kadar çıkma potansiyeli olduğunu söylemek gerekir. Daha büyük değişiklikler ile birlikte 1500+ beygir gücüne çıkma olana bulunduğunu eklemek mümkün. Her ne kadar güç seviyelerine bir motor üzerinde iki katlamak zor olsa bile 2 jz motorlar bunu sağlamaktadır.

2 Jz Motor Nedir?

Toyota üzerinden üretilmiş olan ikinci nesil jz motorlar 2 jz motor olarak ifade edilmektedir. Öne çıkan birçok farklı özelliği ile birlikte daha yüksek motor performansı sağlamak için önemli potansiyel teşkil eder. 3 litrelik bir kapasiteye sahip olarak değerlendirilen bu sistem uzun yolculuklarda aracın daha güçlü bir performans elde etmesine olanak tanımaktadır.

Sadece yüksek performans değil, aynı zamanda çok daha yüksek hızlara çıkabilmek amaçlı dünya çapında önemli bir motor sistemi olduğunu söylemek mümkün. Bu bağlamda birçok değişik marka ile model üzerinden araçlarda Entegre şekilde yer almaktadır.

2 Jz Motor Ne İşe Yarar?

Genel çerçevede Japon üretimi bir motor sistemi olarak öne çıkan 2 jjz, 2. nesil motorlara verilen isim olarak öne çıkmaktadır. Özellikleri içerisinde ise hava soğutması olması, altı silindirli olması ve turbolu olması öne çıkmaktadır. Aynı zamanda kayış aktarma ve üst kısımdan çift eksantrikli şekilde üretilmiş bir motor sistemidir.

Haberin Devamı

Bu sistem ile birlikte çok daha yüksek hızlara ulaşma performansı verdiğini söylemek mümkün. Aracın yüksek hızlara çıkmasına imkan tanırken motor gücünü de çok daha yukarılara çekmektedir. Hatta pek çok seferde motorun gücüne iki katına çıkardığını söylemek mümkündür.

2 Jz Motor Hangi Araçlarda Var?

Genel anlamda bu motorlar jz serisi üzerinden önüne çıkmış motor sistemleridir. 1 nesil ile beraber 2. nesil olarak ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda ikinci nesil olan jz motorlar 2 jz motor olarak genel tabir üzerinden ifade edilir.

Bu motorların üretim yeri Japonya olması ile Berber marka ise Toyota’dır. Tabii sadece Toyota modellerinde yer alan bir motor sistemi değildir. Aynı zamanda Lexus modellerinde de bulunduğunu söylemek mümkün. Yüksek performans ve ayrıca düşük yakıt imkanı ile değerlendirilir.

Haberin Devamı