Gazete Vatan Logo

Facebook 10 bin işçi alacak! Şirket Metaverse (kurgusal evren) kuruyor!

Facebook'tan yeni hedef! 10 bin işçi alacak! Facebook, sanal evren hayalini gerçekleştirmek için 10 bin işçi alacağını duyurdu. Sanal evren için Facebook'a alınacak 10 bin yeni personel, AB ülkelerinde görev yapacak ve çoğu kalifiye mühendislerden oluşacak. Zuckerberg gelecek gördüğü sanal gerçeklik evreninin büyük savunucuları arasında yer alıyor. Peki, Metaverse nedir? Metaverse (kurgusal evren) ne anlama geliyor? Facebook işçi alımı detayları...

Facebook 10 bin işçi alacak! Şirket Metaverse (kurgusal evren) kuruyor!

Facebook 10 bin yeni personel alacak. Sosyal medya devi Facebook, Oculus'u satın aldıktan sonra yeni bir hedef belirledi.

Halihazırda sanal gerçeklik seti, Oculus Quest'i satışa sunan Facebook ayrıca Horizon adında bir sanal gerçeklik dünyası da geliştiriyor.

METAVERSE NEDİR?

Facebook sanal gerçeklikteki bu adımları bir sonraki seviyeye taşıyor. Şirket bir sanal evren kurmak istiyor. Metaverse adıyla bilinen bu evren her şeyin internet üzerinden yapılabileceği sanal bir dünya anlamına geliyor.

FACEBOOK 10 BİN MÜHENDİS ALIMI İÇİN ATAĞA GEÇTİ!

Bu dünyaya girebilmek için sanal gerçeklik gözlüğü gibi aletlere ihtiyaç duyulacak. Facebook sanal evrenin kurulması için Avrupa Birliği'nde atağa geçti. Şirket birlik içerisindeki ülkelerde toplamda 10 bin kişilik bir istihdam yaratacak.

Beş yıllık süre içerisinde oluşturulacak ekibin uzmanlaşmış mühendislerden oluşacağı belirtildi

GELİŞTİRME 10 YIL SÜRECEK!

Facebook'un blog paylaşımında sanal evrenin şirketin büyük öncelikleri arasına alındığı aktarıldı. Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in şiddetli bir sanal evren savunucusu olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

Facebook ayrıca bu devasa evrenin tek bir şirket tarafından yapılamayacağını ifade ediğ iş birliklerine kapıyı açık bıraktı. Bu nedenle kar amacı gütmeyen gruplara 50 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklandı.

Sanal evrenin geliştirme süresi en az 10 yıl daha devam edecek. (NTV)