Gazete Vatan Logo

Emekliye bayram müjdesi! Zam geldi, ikramiye tutarı…

Milyonlarca emekliye müjde! Ve belli oldu. Bayram ikramiyelerine zam yapıldı. Güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekli vatandaşlar 'bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak?' diye araştırma yapıyordu. Ve netleşti. Bayram ikramiyesine yapılan zam miktarı belli oldu.

Emekliye bayram müjdesi! Zam geldi, ikramiye tutarı…

Bayram ikramiyesinden sadece emekli maaşı alanlar değil aynı zamanda dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da yararlanıyor.
Emekliye bayram ikramiyesi ilk olarak 2018 yılında verilmeye başlandı. Üç dönemdir bin lira olarak emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyenin gelecek ramazan bayramında artması bekleniyordu.
EMEKLİ İKRAMİYESİ 2021'DE 1100 LİRA
Emekli bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağı müjdesinin ardından vatandaşlar emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacağını merak etmeye başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılacak zam miktarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL'ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis'e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum." ifadelerini kullandı.