Gazete Vatan Logo

Porsche’den pahalı

Porsche’den pahalı

435 beygir gücüyle sekiz traktörün işini tek başına yapabilen New Holland marka traktör 1 milyon liralık fiyatıyla lüks otomobil Porsche’yi bile solladı. Bursa’da düzenlenen ‘Bursa 13. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda sergilenen New Holland T8 Auto Command Serisi 435 model traktör, çiftçilerden ve fuarın ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bu traktörün, Türkiye’nin en büyük traktörü olduğuna dikkat çekerek 435 beygire kadar maksimum güç ve 1.850 Nm’ye varan tork değeriyle ciddi bir performans sunduğunu belirtti. Özdemir, bu güçteki traktörlerin büyük ölçekli tarımsal üretim yapan çiftliklerde kullanıldığını vurgulayıp şöyle devam etti:

8 traktörün işini yapıyor

“Bu traktör 7-8 traktörün yaptığı işi tek başına yapıyor. Dolayısıyla 8 yerine tek operatör kullanıyor ve onların 3 günde yapacağı işi bir günde yapıyor. İş gücünden, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlıyor. Fiyatı 320 bin dolar ama dediğim gibi sunduğu avantajları dikkate aldığımız zaman kalite ve değer bakımından çok mükemmel bir traktör.”

Haberin Devamı