Gazete Vatan Logo

Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi, ölüm aylığı alanlar banka promosyonu alabilir mi?

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Yapılan açıklamanın ardından, 4A-4B ve 4C emeklileri dışında Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi? Ölüm aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi, ölüm aylığı alanlar banka promosyonu alabilir mi?

Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Daha önce olmayan bayram ikramiyesini, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız." dedi. Buna göre; Emekli bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ölüm aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı, ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi?

SGK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kurumdan aylık alan 12,7 milyon emeklinin bulunduğu, ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Açıklamada, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağı kaydedildi.