Gazete Vatan Logo

Hedef 4 yılda 1 milyar $ ciro!

2018 yılına kadar ürettiği ürünlerin satışından 1 milyar dolarlık ciro bekleyen Cargill, Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 19 ülkenin merkezi yaptı.

Gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan ve 4 bin 500 firmanın katıldığı, 20 binden fazla markalı ürünün sergilendiği Gulfood Dubai Middle East Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarı, 9-11 Kasım tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirildi.

Merkez İstanbul oldu

Dubai İnternational Convention Exhibition Center’de gerçekleştirilen fuara katılan gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren Cargill firmasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu düzenlenen basın toplantısında şirketlerinin yeni organizasyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Tarakçıoğlu, Cargill’in organizasyon yapısında değişiklik yaptıklarını belirterek, “Cargill’in bu yeni organizasyonla, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya hizmet veren kakao&çikolata, kıvam verici çözümler, nişasta ve tatlandırıcılar, rafine yağlar ile Suudi Arabistan’daki Middle East Food Solutions Co ortaklığında çalışan satış ve teknikdestek ekipleri tek bir çatı altında birleşti. Bölgeye yönelik ürün ve hizmetler, İstanbul merkezli Dubai, Kazablanka, Cezayir ve Kahire’deki 5 merkez aracılığı ile 19 ülkeye gerçekleşecek” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımda agresifiz

Murat Tarakçıoğlu, Türkiye ile ilgili planları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye’de bu yıl Turyağ’ı satın aldık. Turyağ ile pastacılık, endüstriyel ve sıvı yağ ürünleriyle genişlettiğimiz ürün ve hizmet yelpazemizi, başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika gıda pazarlarındaki müşterilerimize sunacağız. Hedefimiz, ürün satışından 2018 yılına kadar 1 milyar dolarlık ciro elde etmek. Şu anda 500 milyon dolarlık bir ciromuz var. Bu 2018 yılına kadar ciddi bir artış demek. Yatırım konusunda stratejimiz daha agresif olmak. Bölgede ambalajlı gıda, içecek ve ev dışı tüketim sektörlerinde görülen hızlı büyümeye, yeni ürün ve çözümlerle destek vermeye devam edeceğiz.”