Gazete Vatan Logo

YKS başvuru ücreti 2022 ne kadar? TYT, AYT, YDT sınav ücreti kaç lira, ÖSYM YKS başvuru ücreti ne zaman yatırılacak 2022?

YKS başvuru ücreti ne kadar 2022? 2022 YKS başvuru ücreti aramaları, üniversite sınavı başvurusunda bulanacak adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. YKS 2021 başvuru ücreti 90,00 TL olarak açıklanmıştı. Şimdi gözler ÖSYM tarafından durulacak 2022 YKSK başvuru ücretinde.

YKS başvuru ücreti 2022 ne kadar? TYT, AYT, YDT sınav ücreti kaç lira, ÖSYM YKS başvuru ücreti ne zaman yatırılacak 2022?

2022 YKS başvuru ücreti ne kadar, ne zaman, hangi bankaya yatırılacak? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. 2022-YKS başvurularını yapacak olanlar YKS (TYT, AYT, YDT) başvuru ücreti araştırmasını yoğunlaştırdı. 2022 YKS başvuruları, ÖSYM’nin AİS sitesi üzerinden yapılacak. 2022 YKS başvurular için T.C. kimlik numarası ve şifre gerekli olacak. 

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2022?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücreti henüz açıklanmadı. YKS 2022 başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla YKS 2022 başvuru ücreti de belli olacak. YKS 2021 başvuru ücreti 90,00 TL olarak açıklanmıştı. Başvuruyu kaçıran adaylar için geç başvuru ücreti, yüzde 50 artırımlı olarak ödenmişti.

2020-TYT Puanı 200 ve Üzeri Olan ve Bu Puanını 2021-YKS’nin Hiçbir Oturumuna Girmeden, 2021-YKS’de Merkezi Yerleştirmede veya Özel Yetenek Sınavıyla Yerleştirmede Kullanmak İsteyen Adaylar İçin 2021-YKS Başvuru Ücreti  25,00 TL olmuştu. 

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE ZAMAN, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

ÖSYM AİS üzerinden yapılacak başvurular sonrası, YKS başvuru ücretinin yatırılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.