Gazete Vatan Logo

Bakan Tekin: Deprem bölgesinde eğitimin sağlıklı şekilde başlayacağı ortamı oluşturduk

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde eylül başı itibarıyla eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde başlayacağı ortamı oluşturduklarını söyledi.

Bakan Tekin: Deprem bölgesinde eğitimin sağlıklı şekilde başlayacağı ortamı oluşturduk

Uçakla memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i havalimanında Vali Okay Memiş, Aile ve Sooyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü, Abdürrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Bakan Tekin, Erzurum bar ekibinin gösterisini izledi. Uzun bir konvoy eşliğinde kent merkezine giriş yapan Bakan Tekin'i burada da atlı ciritçiler karşıladı. Makam aracından inen Bakan Tekin ciritçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Tekin, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Tekin, Vali Okay Memiş'ten brifing aldı. Bakan Tekin, çıkıştı yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanı olarak atandıktan sonra ilk seyahatlerimizi doğal olarak asrın felaketi olarak tanımladığımız deprem bölgesindeki eğitim öğretim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla eylül ayındaki 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılış anına kadar yetiştirmek amacıyla bütün seyahatlerimizi deprem bölgesine yaptık. Çok şükür sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun destekleriyle bölgede eylül başı itibarıyla eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde başlayacağı ortamı oluşturmuş olduk. Hatta daha ileri gitmek mümkün. Planladığımız kalıcı yatırımlar da derslik sayısı itibarıyla bittiğinde bölgedeki bütün illerde eğitim öğretim ortamları hem insan kaynağı açısından hem de fiziksel kapasite açısından 6 Şubat'tan önceki sürecin minimum yüzde 10-15 daha iyi bir noktasında olacak. Deprem bölgesinden sonraki ilk tercihimiz doğal olarak baba ocağımız, memleketimiz Erzurum oldu. Burada da çok güzel, yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Bakan Tekin ve beraberindeki heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

2024’DEKİ SEÇİMLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına da katıldı. Yakutiye Kent Meydanı'ndaki bayramlaşmaya partililer yoğun ilgi gösterdi. Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ve çok sayıda partilinin katıldığı programda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, herkesin bayramını kutladı.

Haberin Devamı



Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Erzurum'a geldiğini söyleyen Bakan Tekin, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından de AK Parti'ye büyük destek verdiğini söylediği şehrinden 2024'de yapılacak seçimler için de destek istedi. Bakan Tekin, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı.