Gazete Vatan Logo

Biden İsrail'de! Gazze saldırısına 'patlama' dedi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Tel Aviv kentine geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte kameralar karşısına geçen Biden hastane saldırısıyla ilgili, "Patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor" ifadelerini kullandı.

Biden İsrail'de! Gazze saldırısına 'patlama' dedi

Hamas'ın, İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa tufanı" operasyonu sonrası Ortadoğu kana bulanırken İsrail'in Gazze'ye başlattığı yoğun saldırıları devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrası Filistin, Ürdün ve Mısır görüşmeyi iptal edince Tel Aviv'e geldi.

Biden'ın uçağında bulunan bir Reuters muhabiri, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Gazze'deki savaşla ilgili istişarelerde bulunmak üzere" İsrail'e geldiğini söyledi.

İsrail'e iniş yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Biden, dün gece hastaneye yapılan saldırı ile ilgili soruya, "Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor" cevabını verdi.

 

4'LÜ ZİRVE İPTAL

Ürdün, başkent Amman'da bugün Kral Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ABD Başkanı Biden arasında yapılması planlanan görüşmenin iptal edildiğini duyurdu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesinin Amman'da yapılması planlanan dörtlü zirvenin iptaline karar verdiğini açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Amman’daki dörtlü zirvenin iptali kararının Mısır, Filistin ve Ürdün arasında koordine ile alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalaması sonucu 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN HASTANE SALDIRISINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de bulunan Baptist Hastanesi’ne (El Ehli Arab Hastanesi) yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, saldırıyı ‘katliam’ olarak nitelendirerek, ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğunu vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan, Baptist Hastanesi’ne yönelik dün akşam düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Baptist Hastanesi'ndeki katliam benzersiz ve tarifsizdir. Baptist katliamının kurbanlarının çoğu çocuklar ve kadınlardır. Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aşmaktadır. Doktorlar yerde ve koridorlarda ameliyatlar yapıyor ve bazılarını anestezi olmadan yapıyorlar. Birçok insan hala ameliyat için bekliyor ve diğerleri de yoğun bakımda hayatta kalmaya çalışıyor. Katliamın etkileri tarif edilemez, işgalciler tüm gelenekleri, belgeleri ve insani yasaları çiğnedi, Gazze Şeridi'nin her yerinde hastaları ve vatandaşları öldürdü” denildi.

Haberin Devamı