Gazete Vatan Logo

Dizel-otomatik bereketi

Opel daralan pazarda 1.6 CDTi motorla ayakta kaldı. Marka, Astra’nın yanı sıra Mokka ve Insignia’ya dizel-otomatik takviyesi yapacak. Yeni Corsa’yı 2015’te satışa sunacak.

Vergi avantajlı dizel motorla otomatik şanzımanı birleştiren markalar, pazardaki yüzde 25’lik daralmaya karşın ayakta kalmayı başardı. Yılın ilk 6 ayında dizel ve otomatik şanzımanlı otomobillerin payı rekor seviyeye ulaştı. Ocak-Haziran döneminde dizellerin payı yüzde 62.5’e, otomatik vitesli araçların oranı da yüzde 45.6’a çıktı. Önümüzdeki dönemde pazara girecek modellerin artmasıyla dizel-otomatiklerin oranının çok daha yüksek seviyeye çıkması bekleniyor. Opel Türkiye de dizel ve otomatik ürünlerle iç pazardaki küçülmeye karşı koyan markaların başında geliyor.

Şirket baştan aşağıya yenilenen Corsa ve 1.6 litre dizel otomatik motora kavuşacak Astra, Mokka ve Insignia ile atağa kalkmaya hazırlanıyor. Marka, Corsa dışındaki tüm ürün gamını 1.6 litre dizel ve otomatik vitesle tanıştırarak, müşteri kitlesini artırmayı hedefliyor.

Esas sürprizler 2015’te

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Astra HB ve Sedan’ı 1.6 CDTI motorla donattıklarını belirterek, “Yılın üçüncü çeyreğinde bu iki modelimize otomatik vites seçeneği eklenecek. Ancak esas sürprizlerimiz 2015’te. Hemen hemen tüm Opel’ler 1.6 litre dizel-otomatik üçlüsüne kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl binek oto pazarında 4’üncü büyük marka olduklarını söyleyen Keklik, 2014’ün ilk 6 ayında yüzde 6.6’lık pazar payına ulaştıklarını, yılsonunda yüzde 7’lik rakamı yakalamak istediklerini kaydetti.

Yeni Corsa’ya 1.0 litrelik motor

YENİLENEN Corsa’yı Şubat’ta pazara sunacaklarını belirten Özcan Keklik, “Araçta 115 beygir güç üreten 1.0 litre hacimli benzinli motor da yer alacak. 2015’te tüketicilerin merakla beklediği 1.6 dizel otomatik şanzıman seçeneğini Insignia’da sunmaya başlayacağız. Mokka da 1.6 lt dizel otomatiğe 2015’in ilk çeyreğinde kavuşacak” açıklamasını yaptı. Keklik, 2015’te model gamının genişlemesiyle binek otomobil pazarındaki paylarını yüzde 8’e çıkarmayı planladıklarını söyledi.

4 yılda 27 yeni model

Özcan Keklik, 2018’e kadar Opel’in Avrupa’da pazara 27 yeni model ve 17 ekonomik motor sunacağını söyledi. Keklik, yenilenen ürün portföyüyle markanın Avrupa’daki pazar payını 2022’ye yüzde 8’e çıkaracağını kaydetti.

Haberin Devamı