Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi! Merak edilen soruya yanıt

Biden görüşmesinin ardından "24 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum’ demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” cevabını vermişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Erdoğan'ın ne için ‘Hamdolsun’ dediğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi! Merak edilen soruya yanıt

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

....HAMDOLSUN

Bir de “hamdolsun” meselesi var. Biden görüşmesinden sonra Erdoğan’a, 1915 olaylarıyla ilgili Biden’ın soykırım açıklaması soruldu. Erdoğan, “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” dedi.

Biden, 24 Nisan’daki açıklaması ile bizi üzmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede Biden’a bu konudaki tepkimizi ileteceğini söylemişti.

O nedenle bu yanıt şaşırtıcı oldu.

O andan itibaren, görüşmede sözde soykırım iddialarının gündeme gelip gelmediğini ve “Hamdolsun!” ifadesinin neyin yanıtı olduğunu araştırdım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’e hareket ederken düzenlediği basın toplantısında, “Temenni ederim ki bu görüşmelerimizi aynı hassasiyet içerisinde yaparak 24 Nisan’ı unutturacak adımları da atmış oluruz” demişti.

O SORU

Biden’la görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’a, “24 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum’ demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?” diye soruldu.

Erdoğan bu soruya, “Hamdolsun” diye başlayan bir cümle ile karşılık verdi. “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” dedi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan’ın, görüşmenin Biden’ın 24 Nisan’daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, “Hamdolsun” dediğini ifade ediyor. Yoksa hamdolsun 1915 olaylarını hiç gündeme getirmedi, anlamında değil.

Haberin Devamı

GÜNDEME GELDİ Mİ?

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’la görüşmede 24 Nisan’daki açıklamasını gündeme getirdi mi?

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’ın 24 Nisan’daki talihsiz açıklamasını gündeme getirmiş.

Erdoğan, 1915 olayları hakkındaki açıklamanın Türkiye’yi hayal kırıklığına uğrattığını iletmiş. Tarihin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizmiş. Türkiye-ABD ilişkilerinde tahribat yaratacak adımlardan kaçınılması gerektiği mesajını vermiş.

24 NİSAN’I AŞMAK

Ama iki lider 24 Nisan’daki açıklamanın gölgesinde kalmadan hatta onu aşmayı başararak iki ülke ilişkilerini verimli bir noktaya taşımayı başarmışlar.

Erdoğan onun için “Hamdolsun” demiş...