Gazete Vatan Logo

Köy korucusu alımı 2020 | Köy korucusu alımı ne zaman olacak?

Köylerde görev yapan jandarmalara da destek sağlaması açısından önemli bir görevi üstlenen, silahlı olarak görevlendirilen köy korucuları alımı ne zaman olacak sorusu, bu sıralar oldukça merak ediliyor. Jandarma Bölük Kamutanı’nın emir komutasında bulunun köy korucusu alımı hakkında merak edilenleri derledik. İşte köy korucusu alımı 2020 detaylar…

Köy korucusu alımı 2020 | Köy korucusu alımı ne zaman olacak?

Güvenlik korucusu eski adıyla geçici köy korucusu, 26 Mart 1985 tarihinde 442 sayılı Köy Kanununun 74. maddesinde yapılan değişiklikle muhtarın teklifi, kaymakamın kabulü ile gönüllü ya da valiliğin teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayı ile geçici olarak görev yapılan ve köy koruculuğu adıyla oluşturulan paramiliter bir kurumdur. İdari bakımdan kaymakamların, mesleki bakımdan ise Jandarma Bölük Komutanı'nın emir ve komutası altındadır. Peki, köy korucusu alımı ne zaman olacak? Köy korucusu alımı başvuru şartları nelerdir?

2014 yılının şubat ayı rakamlarına göre Türkiye genelinde 47.800 maaşlı korucu ve 25.000 gönüllü korucu bulunuyor. 20 bin korucu ise meslekten emekli olmuş durumda. 2015'te İçişleri Bakanı Selami Altınok, Doğu ve Güneydoğu’daki 22 ilde 5 bine yakın yeni korucu alınacağını açıkladı.

KÖY KORUCUSU GÖREVLERİ

Terörle mücadelede çok önemli bir yere sahip olan köy korucuları daha çok Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapar. Bulundukları bölgenin güvenliğini sağlamakla görevlendirilen köy korucuları, asgari ücretle çalışıyor.

Haberin Devamı

KÖY KORUCUSU OLMA ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak Türkçe okur-yazar olmak Askerliğini yapmış olmak

22 yaşından küçük 60 yaşından büyük olmamak Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmamak

Sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak

Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak

Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.