Gazete Vatan Logo

Emniyet promosyon güncellemesi yapacak mı? Polis promosyonu ne zaman yatacak, EGM promosyon anlaşması ne zaman bitiyor?

Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülmüş, 2023 yılının ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşmişti. İlave olarak yüzde 34,25 artış yapıldı. Böylece kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde toplamda yüzde 49,25 artış sağlanmış oldu.

Emniyet promosyon güncellemesi yapacak mı? Polis promosyonu ne zaman yatacak, EGM promosyon anlaşması ne zaman bitiyor?

Zamların ardından 8/1'de polis memuru maaşı, 29.525 TL'den 44.292 TL’ye, 3/1'de başkomiser maaşı ise 32.626 TL'den zamlanarak 48.920 TL'ye yükseldi. EGM promosyon anlaşmasının güncellenmesi beklenirken Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, maaş promosyonlarının 37 bin TL'ye yükseltileceği duyuruldu. Söz konusu duyurunun ardından Polis promosyonu ne zaman yatacak, EGM promosyon anlaşması ne zaman bitiyor? Emniyet maaş promosyonu güncellenecek mi? Sorusuna yanıta aranmaya başlandı.

Emniyet promosyon güncellemesi yapacak mı?

Polis maaşları 2024 yılında aldıkları maaşın yanı sıra bir devlet memurudur. Bu nedenle maaşlarının ödenmesi için anlaşmalı banka tarafından her sene banka promosyonu almaktadırlar.

Polis promosyon maaşı her senenin başında yapılmaktadır.  EGM’den maaş promosyonlarının güncellenmesine dair bir açıklama paylaşılmadı.