Gazete Vatan Logo

Emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK ve Bağkur emekli maaşları ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaşı temmuz zammı TÜİK’in ay başında açıkladığı enflasyon verileri ile birlikte belli oldu. TÜİK’ın açıkladığı verilere göre, haziran ayında enflasyon yıllık yüzde 78.62 aylık olarak da yüzde 4,95 gerçekleşti. 6 aylık değişim ise yüzde 42,35 oldu. Buna göre, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri temmuz zam oranı yüzde 42.35 oldu. Emeklinin alacağı zam oranının kesinlik kazanmasıyla birlikte gözler maaşların ödeme tarihlerine çevrildi. Maaşların Kurban Bayramı öncesi ödenmesi bekleniyordu ancak ödemeler maaşların alındığı tarihlerde yapılacak. Peki, Emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK ve Bağkur emekli maaşları ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En yüksek emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli zamları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK ve Bağkur emekli maaşları ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi bekliyordu! Belli oldu. TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon oranı da kesinleşti. SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak maaş zammı da netlik kazandı. Açıklanan verilerle, 6 aylık değişim ise yüzde 42,35 oldu. Böylelikle emeklilerin zam oranı da ortaya çıkmış oldu. Kurban Bayramı öncesi zamlı emekli maaşlarının ödenmesi bekleniyordu. Ancak emekliler zamlı maaşlarını bayram sonrası maaşların ödendiği tarihlerde alacak. Peki, Emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK ve Bağkur emekli maaşları ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En yüksek emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli zamları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada zamlı memur maaşlarının, yaşlı ve engelli aylıklarının bayramdan önce ödeneceğini duyurmuş, emekli maaşı ödemeleri ile ilgili açıklama yapmamıştı. Buna göre, zamlı emekli maaşlarının normal ödeme tarihlerinde yatırılacak.

Haberin Devamı

SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileri ile memur ve memur emeklisine yüzde 41,69; Bağkur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Resmi Gazetede yayımlanan kararla da en düşük emekli aylığı 3.500 lira olacak. Sene başında ise en düşük emekli aylığı 2.500 liraya yükseltilmişti, şimdi ise 3.500 liranın altında emekli aylığı olmayacak.

Haberin Devamı

En düşük SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ne olacak?

(TL)

Ocak

Temmuz

SSK (2000 ÖNCESİ)

3.293

4.687

SSK (2000 SONRASI)

2.041

3.500

BAĞ-KUR (ESNAF)

2.399

3.500

BAĞ-KUR (TARIM)

2.262

3.500