Gazete Vatan Logo

1.5 milyon akıllı TV evlerimize girecek!

Yeni nesil Cinema 3D Smart TV’lerini tanıttı

1.5 milyon akıllı TV evlerimize girecek!

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, Türkiye’de televizyon pazarının 2012’de 3 milyon adedi aştığını söyledi. Bu yıl akıllı televizyon satışlarının 1.5 milyon adedi bulacağını belirten Cho, “Bu kategoride payımızı yüzde 35’e çıkaracağız” dedi.

LG Electronics, 2013 yılına yönelik stratejilerini açıkladı ve yeni nesil Cinema 3D Smart TV’lerini tanıttı. LG’nin Cinema 3D Smart TV’leri kullanıcıya 2D ve 3D TV izleme seçeneği, oyun oynama, internette gezinme ve diğer akıllı cihazlarla bütünleşik çalışma gibi birçok özelliği pratik şekilde sunuyor. Türkiye pazarıyla ilgili bilgi veren LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, düz ekran televizyon pazarının 2012’de 3 milyon adedi ve 2.1 milyar dolar ciroyu aştığını söyledi. Cho, global trendlere benzer şekilde 2012’de Türkiye’de de en hızlı büyüyen segmentin 3D olduğunu ve bir önceki seneye göre yüzde 358 büyüme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Pazar büyüyecek

Cho, 2013 yılında da toplam pazarda ve özellikle Smart TV kategorisinde büyüme beklendiğini vurguladı. Smart TV satışlarının 1.5 milyon adedi bulacağının öngörüldüğünü anlatan Cho, sözlerini şöyle sürdürdü:


“LG Electronics olarak gerek dünyada gerekse de Türkiye’de tüketici gereksinimleri doğrultusunda geliştirdiğimiz Cinema 3D Smart TV’lerimizle çok iddialıyız. Ar-Ge departmanımızın yoğun çalışmaları sonucu geliştirilen yeni TV’lerimizin kullanıcıların hayatını kolaylaştıracağına, inovatif özellikleriyle adından söz ettireceğine inanıyoruz ve bu kategorideki pazar payımızı yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

Sesle kontrol var

LG Cinema 3D Smart TV’lerle ilgili bir sunum yapan LG Electronics Türkiye TV Pazarlama İletişimi Müdür Yardımcısı Fevziye Bali; LG’nin her yıl yeni TV ürün gamını Türk kullanıcılarına sunduğunu, 2013 yeni nesil Cinema 3D Smart TV’leriyle de çıtayı biraz daha yükselttiklerini ifade etti. Bali, şöyle devam etti: “2013 model LG Cinema 3D Smart TV’lerin sahip olduğu yeni Smart Menü ve yeni Sihirli Kumanda sayesinde tüketicilere kolay ve akıllı kontrol deneyimi sağlıyoruz. Bir başka yenilik ise doğal konuşma akışını tanıyabilme özelliğine sahip geliştirilmiş ses kontrol teknolojisi Voice Recognition. Bu teknoloji, sesli arama ile sonuçları TV’nin her köşesinden anında filtreleme özelliğine sahip.”

Akıllı telefonla eşleşebiliyor

2013 LG Cinema 3D Smart TV ürün gamında NFC (Yakın alan iletişimi) veri iletim teknolojisini kullanan LG TagON uygulaması sayesinde TV’lerini akıllı telefonları ile kolay ve hızlı şekilde eşleştirebiliyor.

Ürün gamı kullanıcıların herhangi bir lokasyondan yüksek kalitedeki içeriği TV’ye aktarmalarına olanak tanıyan LG Cloud servisli Smart TV modellerini de barındırıyor. LG Smart TV kullanıcıları, Sihirli Kumanda’larından tek bir dokunuşla zengin yerli ve yabancı VoD (Video-on-Demand) Premium içeriklere hızlıca erişme imkanına sahip oluyor. Neredeyse çerçevesiz Cinema Screen tasarımlı modelleri ile çarpıcı 3D deneyimini sunuyor. LG’nin yeni tasarladığı TV ayaklığı Magic Stand ise zarif ve inovatif tasarımı ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı