Gazete Vatan Logo

Aston Martin'den yeni sedan! Sadece 210 kişi kullanabilecek!

Aston Martin’in yeni modeli “Rapide AMR” 603 beygir gücünde.

Aston Martin'den yeni sedan! Sadece  210 kişi kullanabilecek!

4 kapılı yani sedan bir Aston Martin” Rapide AMR” yollara çıktı. Yalnızca 210 adet üretilen ve 330 km/h hız yapabilen Rapide AMR, teknolojisini ve karakterinin büyük bir kısmını Aston Martin Vantage GT12’den alıyor. Büyütülmüş manifoldlar, 6.0 litrelik V12 motora hava akışını artırırken yenilenen motor ve şanzıman kalibrasyonu ile güç artışı sağlıyor. Efsanevi V12, 603 beygir ve 630 Nm tork üretirken yeni dörtlü egzoz, AMR rozetine yakışan karakteristik bir sesle büyülüyor.

Karbon Fiber teknolojisi

Rapide AMR’ın aerodinamiği, sürtünmeyi minimuma indirmek için tasarlanırken otomobilde bulunan ön lip, arka difüzör, spoyler gibi ekstra aerodinamik unsurlar ise karbon fiberden. Ayrıca büyük hava girişlerine sahip yeni kaput, ağırlığı en aza indirmek için de karbon fiberden… Tüm bu gücün kullanılmasına yardımcı olmak ve 0’dan 100 km/h hıza 4.4 saniyede çıkmak için Rapide AMR, 21 inç büyüklüğündeki jantlar ve ultra yüksek performanslı Michelin Super Sport lastiklerle sunuluyor. Aynı zamanda fren soğutmasına da katkı sağlayabilmesi amacıyla, Rapide AMR’ın jantları çok kollu bir tasarıma sahip. Rapide AMR, modifiye fren kanalları ve toz kalkanları ile de Vanquish S’teki soğutma sisteminin daha gelişmişini kullanmakta…

Haberin Devamı

Aston Martin’in yetkili ve resmi distribütörü Aston Martin Turkey dünyada yalnızca 210 adet ile sınırlı olan “Rapide AMR”ı ülkemize getirdi. Aston Martin Turkey’in stoğunda araçtan bir adet bulunuyor.