Gazete Vatan Logo

Asker ailesi yardım programı nedir?

Sosyal güvencesi olmayan ve yoksul durumdaki asker aileleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yardım programı düzenlenmektedir. Nakdi yardımların yapıldığı bu programın detayları haberimizde...

Asker ailesi yardım programı nedir?

Maddi durumu yerinde olmayan asker aileleri için uygulanan yardım programının detayları öğrenilmek istenirken, yardım meblağının ne kadar olduğu ve başvurunun nasıl yapılacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Bakanlık tarafından muhtaç asker aileleri için oluşturulan yardım programının detayları.

ASKER AİLESİ YARDIM PROGRAMI NEDİR?
2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca zorunlu askerlik hizmetini yürüten er ve erbaşların ihtiyaç sahibi ailelerine yönelik düzenli nakdi yardım programı başlatılmıştır. Askere giden kişi evli ise, programdan resmi nikâhlı eşi faydalandırılır. Askere giden kişi bekâr ise başvuru önceliği annenindir; anne hayatta değil ise baba başvuruda bulunabilir.
BAŞVURU NASIL YAPILIR, YARDIM MİKTARI NE KADARDIR?
Programa asker yakınlarının bizzat başvurması gerekir. Evli ise eşi, değilse ailesi başvuru yapmalıdır. Başvuru için T.C. nüfus cüzdanı yeterlidir.
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardım Programı tutarı 275 TL olup iki ayda bir PTT şubeleri aracılığıyla ödemeler yapılır.a

Haberin Devamı