Gazete Vatan Logo

AÖL telafi sınavı ne zaman? AÖL ek sınavına kimler girebilir? Açık Lise ek sınav tarihi!

Açık Öğretim Lisesi ek sınav tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan AÖL 3. dönem sınav sonuçları 12 Temmuz'da açıklanmıştı. Sonuçların ardından MEB AÖL telafi sınavı tarihlerini duyurdu. Açık lisede eğitimlerine devam eden binlerce öğrenci AÖL ek sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, AÖL telafi sınavı ne zaman? AÖL ek sınavına kimler girebilir? Açık Lise ek sınav tarihi!

AÖL telafi sınavı ne zaman?  AÖL ek sınavına kimler girebilir? Açık Lise ek sınav tarihi!

Liseyi açıktan okuyanlar, Açık Öğretim Lisesi ek sınav tarihlerini merak ediyor. MEB tarafından gerçekleştirilen AÖL 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, AÖL telafi sınavlarına odaklandı. Peki, AÖL telafi sınavı ne zaman? AÖL ek sınavına kimler girebilir? Açık Lise ek sınav tarihi!

AÖL TELAFİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yıl telafi sınavları 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59'a kadar çevrim içi (online) olarak yapılacak.

AÖL EK SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Açık Öğretim Lisesi, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan çevrim içi (online) sınavlara çeşitli nedenlerle katılamayan öğrencilerimiz (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri hariç) için; 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59'a kadar çevrim içi (online) olarak telafi sınavı yapılacaktır.

Telafi sınavına katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders atama işlemleri Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.'' ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı