Gazete Vatan Logo

Üzerinden Saddam 14'lüsü çıktı

Teziç'e saldırı girişiminin zanlının üzerinde, Irak yapımı “Saddam 14'lüsü” adı verilen bir tabanca bulunması, "Acaba olayın ardında bir örgüt mü var" sorusunu gündeme getirdi. YENİ VİDEO

ANKARA- Bilkent’te bulunan YÖK binasına dün saat 14.30’da gelen blucinli bir genç, güvenlik görevlisine silah çekerek elindeki telsizi aldı. Görevliye, “Teziç’in odası nerede?” diye soran saldırgan YÖK Başkanı’nın bulunduğu kata çıkmak istedi. Güvenlik görevlilerinden olumsuz yanıt alınca da havaya 3 el ateş ederek kaçmaya başladı. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, taksiye binerek uzaklaştı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen jandarma, saldırganın eşkalini belirledi. Jandarma kent merkezine doğru kaçtığı belirlenen şahsın yakalanması için polisle bağlantıya geçti. Saldırganın kent merkezindeki Meşrutiyet Caddesi’nde taksiden indiği belirlendi. Taksi şoförüne ulaşan polis ifadesini aldı.

Ankara Garı’nda yakalandı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e saldırı girişiminin zanlısı akşam saatlerinde yakalandı. Tren Garı’ında yoğun güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından akşam saatlerinde yakalanan 30-35 yaşlarındaki zanlının adının Nurullah İlgün olduğu bildirildi. Zanlının üstünde de bir tabanca ele geçirildi. Zanlı yakalandıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi’ne götürüldü.

Prof. Teziç’e saldırı girişimini üniversiteler ve siyasiler kınadı. Teziç’in iyi olduğunu belirten YÖK Başkan Vekili Aybar Ertepınar, “Yoğun şekilde geçmiş olsun telefonları alıyoruz” dedi.

Bu arada TBMM Başkanı Bülent Arınç, YÖK Başkanı’na saldırı girişimiyle ilgili olarak, “Kötü bir olay. Çok geçmiş olsun diliyorum. Telefon edecek zamanım ne yazık ki olmadı” dedi.

Özel güvenlik elemanı çıktı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e saldırı girişiminde bulunan şüpheli Erzurum nüfusuna kayıtlı Nurullah İlgün’ün özel bir şirkette güvenlik elemanı olduğu öğrenildi. Erzurum’un Şenkaya İlçesi Akşar Köyü’nde ikamet eden zanlının babası K.İ., “Oğlumun böyle bir eyleme giriştiğine asla inanamam” dedi. 27 yaşındaki oğlunun, askerliğini yaptıktan sonra 5 yıldır İstanbul’da özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirten baba K.İ. şunları söyledi: “Bekar olan oğlum, Bostancı’da evli kardeşinin evinde kalıyor. Oğlumun bir gruba dahil olabileceğine ihtimal vermiyorum. Maddi durumumuz da iyi. Ben emekliyim. İstanbul’da 2 yıl çocuklarımın yanında kaldıktan sonra köyüme geldim. Bugüne kadar da hiç bir suç işlemedi.”

Saldırgan'da Saddam 14'lüsü çıktı


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün'ün üzerinde, Irak yapımı “Saddam 14'lüsü” adı verilen bir tabanca bulunduğu öğrenildi.
AŞTİ'de Ankara Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Nurullah İlgün (28), Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat'ın gözetimindeki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtirken, “herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını” ileri sürdü.
Zanlı İlgün'ün, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan görevlilerin de katıldığı sorgulamada, olayda kullandığı silahı ”bir süre önce İstanbul'da tanımadığı bir kişiden 500 YTL karşılığında aldığını” söylediği bildirildi.
“YÖK'e girmeyi başarması durumunda Teziç'i öldürmeyi değil, ateş ederek korkutmayı amaçladığını” ileri süren zanlının “Teziç'in gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini” ve “eylemi kendisinin tasarladığını” söylediği öğrenildi.
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünün ardından Jandarma Alay Komutanlığına teslim edilen Nurullah İlgün'ü, yapılan yüzleştirmede YÖK'ün özel güvenlik görevlileri teşhis ederken, olayın ardından İlgün'ün Kızılay'a kadar geldiği taksinin sürücüsü ise teşhis edemedi.
Alınan bilgiye göre, evli olan ağabeyi ile birlikte İstanbul'da kaldığını ve lise mezunu olduğunu kaydeden zanlının üzerinden, son zamanlarda toplumsal gösterilerde ön plana çıkan bir derneğin İstanbul'daki şubesinden aldığını belirttiği bir kartvizit çıktı.
Öte yandan, İlgün'ün Erzurum ve İstanbul'daki arşiv bilgileriyle, bugüne kadar herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ve ilişkilerinin araştırıldığı kaydedildi.

İKİ KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişimiyle ilgili 2 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.
Aksu, Antalya'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e yapılan saldırı girişimini kınadı.
Güvenlik kuvvetlerinin koordinasyon içerisinde ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği çalışma sonucunda zanlının dün yakalandığını hatırlatan Aksu, olayla ilgili olarak dün gece de başka gelişmelerin yaşandığını söyledi. Aksu, şunları kaydetti:
“O zanlının silahı satın aldığını iddia ettiği kişi ve yine birlikte Ankara'ya gelen kişi de İstanbul polisince yakalandı. Şimdi onlar da gözaltında. Soruşturma devam ediyor. Önemli bir gelişme... Ben buradan bir kere daha güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü güzel bir koordine sağlandı. Jandarmamız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ile İstanbul Emniyetimiz arasındaki koordinasyonla işte zanlı, bilahare de ona silahı temin eden veya 'satın aldım' dediği kişi ve onunla birlikte Ankara'ya gelip AŞTİ'den otobüsle tekrar İstanbul'a dönen kişi de yakalandı. Soruşturma devam ediyor. Tabii hazırlık soruşturması... Başsavcımızın görevlendirdiği kişi soruşturmayı yürütüyor. Bunun gerisinde kimler var, örgütsel bağlantısı var mı, bunların hepsi araştırılıyor.”
Aksu, söz konusu silahın bir başka olayda kullanılıp kullanılmadığı yönündeki soru üzerine de, “Silahın kriminal araştırması devam ediyor” karşılığını verdi.



SALDIRGAN GÜVENLİK KAMERASINA BÖYLE YAKALANDI

Haberin Devamı