Gazete Vatan Logo

Hz. Muhammed’i tanıtacak web sitesini Erdoğan açacak

‘www.sonpeygamber.info’ adlı site, Danimarka’daki karikatür krizini çıkış noktası alarak dünyaya Hz. Muhammed hakkında bilgi verecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteğini alarak “Meridyen Destek Derneği” tarafından hayata geçirilen ’www.sonpeygamber.info’ isimli web sitesi yarın açılıyor. Başkanlığını Üsküdar Müftülüğü vaizlerinden Fatma Bayram’ın yaptığı dernek, Hz. Muhammed’i bilimsel veriler ışığında tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Sitenin tasarımını yapan isim ise dünyaca ünlü tasarımcı Emrah Yücel. Sitenin açılış töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Turizm Bakanı Atilla Koç ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da katılacak. Projenin bir amacı da batıda Hz. Muhammed ve İslamiyet’le ilgili oluşan yanlış bilgileri ortadan kaldırmak. Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak yayın yapacak sitede, ziyaretçiler Hz. Muhammed’le ilgili sorularını konunun uzmanlarına sorabilecekler. Web portalının editörü Hümeyra Şahin, “Danimarka’daki karikatür krizinden sonra Müslümanlar çok rencide oldu. İnananlar çok üzüldü ve birşeyler yapmalıyız diye düşündük. Bunu en iyi internet ortamında yapabiliriz dedik. Çıkış noktamız burasıydı. Peygamberimizi akli ve ilmi zeminde ele alırken de başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere ilahiyat fakültelerinin hadis ve İslam bölümü hocalarından, İslam Araştırmaları Merkezi’nden destek aldık” dedi.

Çocuklar için ayrı bölüm
Sitede aynı zamanda çocuklar için de bilgilerin yer aldığı bir bölüm hazırlanıyor. Bu bölümü Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Hatice Uğur düzenliyor. Uğur’un; Peygamber Öyküleri, Osmanlı Afrikası’nda Bir Sultanlık: Zengibar, Masal Kurdu Tıngır Mıngır, Masal Uçağı isimlerinde kitapları bulunuyor.

Haberin Devamı