Özcan’ın başını kurtlar yakacak

Sevenleriyle uzun bir aradan sonra Star ekranındaki Kader adlı dizisiyle hasret gideren Özcan Deniz’in yüzü bu sezon gülmüyor

Haberin Devamı

Sevenleriyle uzun bir aradan sonra Star ekranındaki Kader adlı dizisiyle hasret gideren Özcan Deniz’in yüzü bu sezon gülmüyor. Büyük umutlarla gösterime sokulan Kader, ilk haftasından beri reyting listelerinde birincilik yüzü görmüyor. Rakamlar, durumu bütün açıklığıyla gözler önüne seriyor. Kabarık bir bütçeyle çekilen Kader, rakip kanallarda aynı saatte yayınlanan Sağır Oda’ya da, Doktorlar’a da, Bebeğim’e de geçiliyor. Yani Özcan’ın işleri hiç yolunda gitmiyor. Şimdi buna bir de bu hafta, tam da Kader’in karşısında yayınlanmaya başlanacak Kurtlar Vadisi: Pusu eklendi. Üstelik RTÜK darbesi yiyen kurtlar, bu kez iyice bileylenip geldi. Düşman koltuğuna, Türkiye’ye hakim olmak isteyen “küresel çete” yerleştirildi. Terörden arındırılan senaryoya, Muammer Aksoy, Eşref Bitlis ve Uğur Mumcu gibi hâlâ sırrını koruyan suikastler eklendi. Mesele, Turgut Özal’ın öldürülmüş olma ihtimaline kadar getirildi. Yani kurtların senaryosu, herkesin dikkatini çekecek şekilde yenilendi. Zaten ciddi bir seyirci potansiyeline sahip olan diziye, hayatın gerçeğinden damıtılan unsurlarla reytingi iyice artıracak konu başlıkları eklendi. Bu şartlar altında perşembe günleri zaten galibiyet yüzü göremeyen Özcan Deniz’in dizisi Kader için yapacak tek bir şey kalıyor. Diziye, çaresiz başka bir yayın günü aranıyor. Ancak reyting savaşları da haftanın bütün akşamlarını birbirinden iddialı yapımlarla kapatıyor. Ekranlardaki müthiş rekabet, Özcan Deniz gibi ciddi bir reyting makinesinin dizisini bile, gördüğünüz gibi hiç acımadan bir kalemde ateşe atıyor.

*****

Senin gibi bir insan yarışma sunuyor ya!
Ne demiş efendim Zeynep Tokuş, Berke Hürcan’a? Berke’nin türkü söyleyecek olmasına hayret etmiş. Bu şaşkınlığını da şu sözlerle dile getirmiş: “Senin gibi modern görünümlü bir insan türkü söyleyecek!” Yani türkü söyleyenler modern değilmiş. Yani aslında türkü köylü işiymiş. Tövbe estağfurullah! Aslında hiç yazmayacaktım. Kızmıştım ama ciddiye almayacaktım. Fakat iki gündür onlarca telefona cevap verdim. Türkülerin, türkü söylemenin modern olmakla, modernlikle uzaktan yakından alakası olmadığını dile getiren öfkeli seslerinizi, sitemlerinizi dinledim. Sözü yine de fazla uzatmayacağım. Zeynep sen işine bak deyip konuyu kapatacağım ama eğer işi yarışma sunmaksa, hemen bırakmalı. Kendine, altından kalkabileceği başka bir iş bakmalı. Çünkü ağzını her açtığında saçmalıyor.

Ağzı başka şey söylüyor, gözleri başka bakıyor. İyi ki Zeynep bir yarışmada sunuculuğa soyundu. Ebru Akel’in, Gamze Özçelik’in, Şebnem Dönmez’in kıymeti şimdi daha bir belli oldu.

*****

Yeni bir icat çıkardılar çok da iyi yaptılar!
Şarkıdan, türküden, sirkten bıkanlar! Şöhretlerin yarıştığı yarışmalardan sıkılanlar! Sonunda bizim de bir yarışmamız oldu. NTV’nin Türk Mucit’i, gerçek yeteneklerin, hakikaten yaratıcı kişilerin yarıştığı bir mücadele izlemek isteyenler için bu boşluğu doldurdu. Önceki gece Gaziantep elemelerini yayınladılar. Türk insanının ne kadar üretken, ne kadar yaratıcı bir millet olduğunu, bu kez de bu yarışma vesilesiyle ispatladılar. Hangi birini anlatayım ki size... Elektrik santrali projesiyle yarışmaya katılan Hamza Şahin’i mi? İçine bir çip yerleştirdiği kaybolmayan ayakkabı projesini anlatan küçük Selahattin’i mi? Bir de 70 yaşında bir diş teknisyeni Hasan Amca vardı kızıyla birlikte sunum yapmaya gelen. Ne icat ettiğini anlamadım ama belli ki jüriyi ikna etmişti. Çünkü eseriyle finallerde yarışma hakkını elde etti. Ama ben en çok çiğ köfte yapma makinesini beğendim. Bir de ıslanınca içindeki sensörler vasıtasıyla öten çocuk beziyle, otomobillerin farlarından elektrik üretmeyi planlayan projeyi... Ama en çok jüri heyetine bayıldım yarışmanın. Özellikle de Prof. Celal Şengör, yakında hiç beklemediği bir şöhretle tanışacak gibi görünüyor. Şarkılı, danslı birbirinin benzeri yarışmalar beni de yormuştu. Şimdi ekranlar, mucitlerimizin yarıştığı yarışmalarla yepyeni bir tat buldu. İcat yarışmalarına, bu gece saat 24.00’te Kanal D’de yayınlanacak bir yenisi daha ekleniyor. Bizim milletin icatlarını, icatlarını anlatışlarını izlemek, klonlanmış programların karşısında insana müthiş keyif veriyor.

*****

Günün sözü
İmkan verildiği zaman mikrofon uzatılıp anlatmaya çalışırım kendimi ama biliyorsunuz bu işte muhabir Tanrı’dır ve o ne yansıtmak istiyorsa odur. (Tuba Ünsal, Magazin Mahkemesi’nde söyledi.)

Günün dialogu
Tuba’nın şu röportajıyla daha önceki röportajlarına bakıyorum da Tuba’da olgunlaşma, olanları daha doğal ve akışında karşılama tavrı görüyorum. (Deniz Akkaya, Magazin Mahkemesi’nde söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR