Gazete Vatan Logo
Futbol Hükümet'ten son dakika golü

Hükümet'ten son dakika golü

Bakan Şahin, ‘FIFA’ya rağmen’ giderayak federasyona teftiş başlattı. Müfettişler hesapları inceleyecek

webden bulunsun
BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den Futbol Federasyonu’na seçime giderayak son dakika golü... Bakan Şahin, erken genel seçim arefesinde Başbakan Erdoğan’ın da olurunu alıp, aynı yıl içinde 2., toplamda da 4. defa Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu Ulusoy Federasyonu’nun hesaplarını incelemesi için harekete geçirdi. FIFA’nın resmi bir yazıyla acilen kaldırılmasını istediği, 3813 sayılı yasanın 31. maddesindeki federasyonu denetleme yetkisini kullanan Bakan Şahin, bir anlamda büyük bir riske de girmiş oldu.

BU KEZ BAŞMÜFETTİŞ DEĞİŞTİ
BAŞBAKANLIK talimatıyla harekete geçen Teftiş Kurulu, daha önceki dönemlerin aksine bu kez farklı bir müfettişi görevlendirdi. Önceki dönemlerde GSGM’den 2 müfettişle birlikte, Başbakanlık’tan başmüfettiş Eyüp Özgüç’ü görevlendiren kurul, bu kez farklı isim seçti. Seçim arefesinde Şahin’in bu girişimi tam anlamıyla “FIFA’ya rest çekmek” olarak yorumlandı. Hatırlanacağı gibi, bir süre önce, FIFA’dan, federasyon ve başbakanlığa bir uyarı mektubu gelmiş, 31. maddenin FIFA kurallarına ve özerklik anlayışına aykırı olduğu, acil olarak bir yasa değişikliği ile bu maddenin iptal edilmesi istenmişti. FIFA ayrıca, öncelikle bu maddenin görüşülmesi ve federasyonla hükümet arasında yaşanan sıkıntıların tartışılması için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na 2 kez davet yapmış, ancak bakanlık tarafından 2 davete de karşılık verilmemişti. Öte yandan, mali genel kurulu 28-29 Haziran’da yapmayı planlayan federasyon yönetiminin, Bakan’ın son dakika girişimi nedeniyle kongrede seçim maddesinin tartışmaya açılması düşüncesinden de vazgeçtiği öğrenildi.

TEFTİŞ YARIN BAŞLIYOR
MÜFETTİŞLERİN yarın Futbol Federasyonu’na gelip teftiş başlatacağını öğrenmesi üzerine Haluk Ulusoy ve arkadaşları arasında dün yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Bazı üyeler, Ulusoy’a “Siyasete soyunup TBMM çatısı altında mücadele etmesini” bile önerdiler. Ulusoy’un ise siyaseti düşünmediği, ancak bu son gelişmeyi acil bir yazıyla yarın FIFA’ya ileteceği vurgulandı. Federasyona yakın çevreler, Bakan’ın bu girişimini futbola vurulmuş ağır bir darbe olarak nitelediler.

Haberin Devamı